tips vriend(in) scheiden

Social media voornaamste oorzaak ondergang relaties

Koppels zijn het meest geneigd hun relatie na twee jaar en negen maanden te beëindigen. Het gebruik van sociale media wordt als een belangrijke oorzaak genoemd.De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat sociale media een rol hebben gespeeld in de ondergang van hun relatie, zo meldt Daily Mail.

Ruim een derde zegt dat zijn of haar ex-partner iemand anders heeft ontmoet via sociale media of via deze kanalen aan het flirten was.

Acht op de tien ondervraagden en hun ex-partners maken actief gebruik van sociale mediasites als Facebook, Twitter en Instagram. 36 procent van de respondenten geeft zelfs toe hun partner via sociale media of een datingsite ontmoet te hebben .

Volgens de onderzoekers is ‘The Seven Year Itch’ vaak niet meer van toepassing. Deze psychologische term gaat ervan uit dat het geluk in een relatie na ongeveer zeven jaar afneemt, doordat er zich steeds meer irritaties opbouwen. Moderne relaties hebben volgens hen een kortere houdbaarheidsdatum als gevolg van een technisch gedomineerd sociaal leven.

Ruim een vijfde van de ondervraagden geeft toe misschien te snel een relatie te zijn begonnen, puur afgaand op het sociale internetprofiel van de ander. 17 procent vindt dat de ex-partner teveel tijd aan sociale media besteed en daarom te weinig communiceert.

Daarnaast zorgen de positieve berichten en foto’s die de koppels van andere stellen zien er bij ruim één op de tien stellen er ook voor dat de relatie beëindigd wordt.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.