berichten ex facebook verbergen

Social media survivaltips voor na je breakup

Hoe voorkom je een online ruzie na een relatiebreuk? Kun jij je nog een leven herinneren zonder social media als Facebook of Twitter? En kun jij de Facebook-pagina van je ex negeren na jullie breuk? Geef toe! Het roept je naam en vráágt erom gecheckt te worden. Niets mis mee, toch?

Uit recent onderzoek is gebleken dat hoe meer tijd je op de Facebook-pagina van je ex doorbrengt, hoe meer psychische klachten je ervaart en hoe meer je naar je ex zult verlangen. Ook vind je het hierdoor lastiger om door te gaan met je eigen leven, zonder hem (of haar). Toch zijn deze resultaten niet erg verrassend, maar hoe meer je kijkt, hoe meer obsessief gedrag je vertoont.

Hier een lijst met social media do’s en don’ts voor na je break-up:

Stalk je ex niet (online)
Kijk niet op zijn of haar online profielen. Het is sterk aan te rijden om hem gewoon te ontvrienden en niet meer te volgen. Dit voorkomt dat je updates ziet die je ergens zullen raken. Om goed op te ruimen, kun je ook zijn familie en goede vrienden het beste even uit je contactenlijst verwijderen.

Post geen dingen over je ex
Iets over je ex online plaatsen, zorgt geheid voor problemen. Je wilt niet overkomen als een bitter persoon toch?

Bevriend niet de nieuwe fling van je ex
Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar veel mensen trappen toch in deze val.

Verwijder of pauzeer je Facebook-pagina
Het is een wat rigoureuze stap, maar de beste remedie is stoppen met Facebook. Zo kom je niets tegen waar je niet op zit te wachten en is het makkelijker om gedisciplineerd te blijven. Een andere mogelijkheid is een vriendin je wachtwoord tijdelijk laten veranderen, zodat je er zelf niet meer op kunt totdat je een beetje over je ex heen bent.

Gebruik social media om jezelf te adverteren
Online daten is een stap in de goede richting. Laat zien dat je weer op de markt bent door je status op “vrijgezel” te zetten en post mooie foto’s, interessante quotes of goede muziek op je tijdlijn.

Negeer posts waarvan je denkt dat ze over jou gaan
Je ex, zijn familie of zijn vrienden plaatsen misschien dingen op internet waarvan je zou denken dat ze over jou gaan. Beste advies: negeren. Negatieve aandacht is ook aandacht, dus probeer het links te laten liggen. Als het echt te ver gaat en het is direct naar jou gericht, probeer het dan privé op te lossen. Houd de eer aan jezelf!

Bron: Vrouwonline

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.