taboe senioren

Snellere stappen met internet daten

Dat je mensen die een relatie hebben wel eens vervelende uitspraken hoort doen over internet daten, dat heeft alles met die mensen te maken maar niet met het internet daten op zich. “Alleen kneuzen zoeken op internet naar een date”, is dan ook zo’n loze kreet die je dan zou kunnen horen. Hoezo? Als je graag een partner wilt en alle koppelingspogingen vanuit je directe omgeving zijn geprobeerd, dan is internet een goede optie.

De koppelingsfase voorbij

Hebben je vrienden al hun vrijgezelle kennissen al eens in contact gebracht met jou? En heb je serieus getracht tijdens deze koppelingsacties iemand te vinden? Dan is dat goed bedoeld maar jammer genoeg niet gelukt. Op internet is het zetten van een stap minder groot. De durf om virtueel op mensen af te stappen, is groter omdat je weet dat de personen aan de andere kant op internet ook zoekend zijn. In het echt kun je veel eerder een deksel op je neus krijgen van mensen die al bezet zijn.

Internet daten versnelt de stappen

In een café op ander openbare gelegenheid sta je misschien uren naar iemand te loeren voordat je met genoeg alcohol op er op af durft te stappen. Via internet verloopt alles veel sneller, je merkt eerder of er een klik is en alles gaat ook veel directer. Een foto of een flirt is snel gestuurd.  Een afspraak met een date is via Facebook sneller geregeld dan een afspraak bij de kapper. Twitter is nog directer, als je de weg weet via privé berichten.

Mooier dan de werkelijkheid

Volgens Eric die geïnterviewd is voor Gewoon Single, zitten er ook nadelen aan social media contacten. Soms zitten er mensen bij die de waarheid een stuk mooier maken dan de werkelijkheid. De staat van hun huidige relatie is niet altijd waar en foto’s van jaren terug worden gebruikt om eerste indruk te maken. Het kan natuurlijk ook gewoon kloppen.

Weet wat er in jouw rugzak zit

Eric kan natuurlijk alleen over zich zelf oordelen. Hij geeft toe dat hij op jacht ging. “Je ziet mooie vrouwen, je krijgt interactie, er kan verdieping komen, terwijl in mijn geval ik mezelf een beetje kwijt was.” Hij heeft voor zich zelf wel boven water dat hij eerst in zich zelf tot rust moet komen, meer tijd alleen moet zijn om na te denken, meer tijd moet nemen voor zijn kinderen. Het is makkelijker je eigen rugzak helder te hebben, voordat je een relatie aangaat met iemand wiens rugzak ook meer dan gevuld is. Wanneer je meer focus hebt, dan is dat al beter. De aandacht die je via online dating ineens krijgt is soms te goed en de spanning is te verslavend. Enige rust is nooit verkeerd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam