verliefd

Sneller verliefd in de zomer: waarom eigenlijk?

Van de monsterhit ‘One Kiss’ van Dua Lipa tot de song ‘Come on to Me’ van ex-Beatle sir Paul McCartney: ze zijn slechts enkele van de artiesten die deze zomer een liedje over verleiding schreven. Maar voelen we ons sneller tot iemand aangetrokken – en worden we zelfs verliefd – als het zwoel weer is? Seksuologe en relatietherapeute Rika Ponnet legt het uit.

Vaker verliefd

Het antwoord ligt ergens in het midden. Volgens Rika Ponnet worden we niet opvallend vaker verliefd omdat het zomer is, maar in de zomer komen mensen wel vaker buiten dan in de winter. “Er zijn veel meer dingen te doen, denk aan festivals, pop-upbars,… Mensen hebben ook meer vrije tijd”, zegt ze. “We komen dus automatisch met meer personen in contact”, zegt ze.

De rol van licht

Ponnet voegt er verder aan toe dat zonlicht een impact heeft op hoe we ons voelen. “Het doet iets met ons humeur, we stellen ons vaak gemoedelijker op. Daarbij komt dat mensen in de zomer meer vrije tijd hebben, wat ons meer ruimte geeft om ontvankelijker te zijn. We zijn rustiger dan in de rest van het jaar en stellen ons meer open voor nieuwe contacten (of flirten)”, klinkt het. Volgens de experte zie je dit fenomeen in een vakantieomgeving, maar evenwel als je gewoon thuisblijft. “In juli en augustus heerst er sowieso altijd een andere sfeer. Er moet wat minder, enzovoort.”

Amoureuze mix

De combinatie van al die factoren kan er volgens de deskundige toe leiden dat er op amoureus vlak iets in gang wordt gezet. “Het is niet zo dat we geen blijf meer weten met onze (lust)gevoelens, alleen omdat iedereen plots wat luchtiger gekleed gaat”, klinkt het. Ponnet haalt nog aan dat ze merkt dat vrijgezellen in de winter meer moeite hebben met alleen zijn. Ze onderstreept daarom dat buitenkomen de basis is om nieuwe mensen te ontmoeten, ook als het straks weer afkoelt.

Bron: Het nieuwsblad

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.