Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefd
2 augustus 2018

Sneller verliefd in de zomer: waarom eigenlijk?

Van de monsterhit ‘One Kiss’ van Dua Lipa tot de song ‘Come on to Me’ van ex-Beatle sir Paul McCartney: ze zijn slechts enkele van de artiesten die deze zomer een liedje over verleiding schreven. Maar voelen we ons sneller tot iemand aangetrokken – en worden we zelfs verliefd – als het zwoel weer is? Seksuologe en relatietherapeute Rika Ponnet legt het uit.

Vaker verliefd

Het antwoord ligt ergens in het midden. Volgens Rika Ponnet worden we niet opvallend vaker verliefd omdat het zomer is, maar in de zomer komen mensen wel vaker buiten dan in de winter. “Er zijn veel meer dingen te doen, denk aan festivals, pop-upbars,… Mensen hebben ook meer vrije tijd”, zegt ze. “We komen dus automatisch met meer personen in contact”, zegt ze.

De rol van licht

Ponnet voegt er verder aan toe dat zonlicht een impact heeft op hoe we ons voelen. “Het doet iets met ons humeur, we stellen ons vaak gemoedelijker op. Daarbij komt dat mensen in de zomer meer vrije tijd hebben, wat ons meer ruimte geeft om ontvankelijker te zijn. We zijn rustiger dan in de rest van het jaar en stellen ons meer open voor nieuwe contacten (of flirten)”, klinkt het. Volgens de experte zie je dit fenomeen in een vakantieomgeving, maar evenwel als je gewoon thuisblijft. “In juli en augustus heerst er sowieso altijd een andere sfeer. Er moet wat minder, enzovoort.”

Amoureuze mix

De combinatie van al die factoren kan er volgens de deskundige toe leiden dat er op amoureus vlak iets in gang wordt gezet. “Het is niet zo dat we geen blijf meer weten met onze (lust)gevoelens, alleen omdat iedereen plots wat luchtiger gekleed gaat”, klinkt het. Ponnet haalt nog aan dat ze merkt dat vrijgezellen in de winter meer moeite hebben met alleen zijn. Ze onderstreept daarom dat buitenkomen de basis is om nieuwe mensen te ontmoeten, ook als het straks weer afkoelt.

Bron: Het nieuwsblad

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Meer succes in de liefde op vakantie: 7 tips!

Als je met een singlereis meegaat, hoop je misschien wel dat...

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Festivals zijn place to be voor flirtende singles

Het festivalseizoen is in volle gang! En wat blijkt? Festivals zijn...

Offline ontmoeten versus online daten

Kun je in tijden van swipen, keuren en eindeloze virtuele keuze...

Is hij de ware liefde? Vijf vragen om jezelf te stellen

Jullie daten een poosje en het is super! Hier vijf vragen...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie