Nog geen plannen voor het weekend en wil je op de valreep met je beste vriend(in) of leuke date naar een uitje in Amsterdam?  Dan is er nu een handige app die het je reuze makkelijke maakt!

Uitjes in Amsterdam

De app 2Days selecteert ongeveer twintig tentoonstellingen, events en concerten in Amsterdam en het mooie is dat je meteen de kaartje kunt kopen. Alleen voor de komende twee dagen en het weekend! Ideaal, want je hoeft voortaan niet alle uit-agenda’s uit te pluizen voor het aanbod.

Uit…maar waar naartoe?

Je herkent het vast. Het is vrijdagavond of zondagochtend en je hebt echt zin om er even tussen uit te gaan. Wat nu? Voor je het weet sta je op een gave tentoonstelling, uiteraard de rij overgeslagen met je kaartje via de app. Maar ook als je liever naar een concert of technofeest gaat kom je aan je trekken.

Selectie uitjes

De uitjes worden geselecteerd via tipgevers als acteurs, producers, dj’s en stadsgidsen. Je krijgt meteen te lezen wat er zo bijzonder aan is en met een paar klikken koop je via iDeal een kaartje – dat je daarna via de mail ontvangt.

Snel, sneller, snelst!

Bij sommige theaters moest je voorheen minstens vijf dagen van tevoren bestellen en lange registratieprocessen doorlopen op websites waarop mobiel totaal niet te navigeren is. Door de app kun je die rompslomp overslaan – het digitale stenen tijdperk is eindelijk voorbij in de uitgaanswereld.

Tips gratis uitjes

De prijzen in de app zijn inclusief alle bijkomende kosten en voor wie even geen budget heeft, worden er ook gratis en goedkope evenementen getipt, bijvoorbeeld een literaire avond of een pubquiz. Voor sommige uitjes moet je je kaartje nog printen, maar de makers van de app werken hard aan een algemeen geaccepteerd virtueel kaartje voor op de mobiel.