Ben jij ook zo ongelofelijk veel kostbare tijd kwijt aan online daten? Zit je vrijwel iedere avond al die berichtjes en mailtjes door te akkeren en kom je zelfs op je werk in de knoop omdat je toch nog even moet kijken wie er nu weer heeft gereageerd? Tijd om in actie te komen.

Timemanagement voor online daten in 5 stappen

Hoe leuk ook al die aandacht, die schattige, stomme, grappige berichtjes, door al die datingprofielen heen scrollen, het beantwoorden van al die aandacht kost tijd. Veel tijd. En soms (of vaak) heb je eigenlijk ook nog wat anders, beters of nuttigere zaken te doen. Sporten, je huis aan kant maken, de kattenbak verschonen, werken, met je vrienden afspreken..

Omdat je best wel weet dat je kostbare tijd wordt opgeslurpt door alles wat online daten met zich meebrengt en je dat eigenlijk ook wel zonde vindt, wordt het tijd voor een beetje timemanagement.

5 tips om beter met je tijd om te springen

1. Schrijf op hoeveel tijd je met online daten bezig bent. De eerste stap is om in kaart te brengen hoeveel tijd je nou daadwerkelijk bezig bent met online daten. En dan bedoelen we ook snel even kijken of je nog reacties hebt.. Doe dit een paar dagen lang iedere dag nauwkeurig. Tel daarna maar eens op hoeveel minuten (of uren) je er daadwerkelijk aan hebt gespendeerd.

2. Overdenk je kostbare tijd. Nu je precies in kaart hebt hoeveel tijd dat online daten nu echt kost (en dat is misschien behoorlijk schrikken) kun je gaan nadenken en beslissen wat je hier echt aan wilt veranderen. Doe dat heel specifiek, schrijf desnoods op hoeveel x per dag en hoeveel tijd je per dag nog aan het online daten wilt gaan besteden.

3. Stel jezelf een haalbaar doel. Om je tijd beter te gaan besteden is het handig om doelen te stellen voor verschillende periodes. Dagelijks, wekelijks en op maandbasis. Organiseren van je tijd kost tijd, maar daarmee vergroot je wel de kans dat je in de nabije toekomst een stuk prettiger en efficiënter met je beschikbare tijd omspringt. Maak concreet hoeveel tijd ga je per dag/week/maand besteden aan online daten en op welke tijdstippen je dit gaat doen.

4. Maak het jezelf makkelijk(er). Jezelf iets voornemen is een ding, maar het ook echt doen kan behoorlijk lastig zijn. Maak het jezelf daarom niet moeilijker dan nodig. Check je de mobiele dating app om de haverklap, verwijder hem gewoon van je smartphone. Dan kun alleen nog ’s avonds achter je laptop of tablet spieken en reageren.

4. Bedenk tijd-vervangers. Kom jij makkelijk in de verleiding om de afspraken met jezelf niet na te komen? Ga vooraf dan eens na wat je eigenlijk het liefste zou doen in al die verloren tijd? Wil je in plaats van online daten vaker naar de sportschool, met vrienden afspreken, een cursus volgen.. maak er werk van! Afspraken met anderen zijn doorgaans makkelijker door te zetten dan die met jezelf, dus doe er je voordeel mee. Enne… wie weet loop je dat lekkere, leuke, lieve exemplaar dan zomaar in het echt tegen het lijf!

Meer ideetjes om andere singles te ontmoeten vind je hier.