slow seks goed relatie

Slow seks is goed voor relatie

De een zweert bij een vluggertje, de ander bedrijft liever tantrische seks en doet er uren over. Bedrijf je lekker langzaam de liefde met je elkaar, dan schijnt dit de band met je partner ten goede te komen.

Dat beweert Diana Richardson althans in haar boek, ‘Slow sex’. Steeds meer relatietherapeuten raken hier ook van ovetuigd en raden geliefde aan om meer tijd voor elkaar te nemen in bed.

Intimiteitsproblemen

Ook de Zwitserse relatietherapeut Stephen Vasey meent dat koppels met intimiteitsproblemen meer tijd aan hun vrijpartijen moeten besteden. De Amerikaanse professor Debbie Herbenick legt uit waarom het belangrijk is niet te snel te gaan. “Vrouwen hebben gemiddeld 10 tot 20 minuten nodig om voldoende opgewonden te raken om tot een hoogtepunt te komen. Vooral bij koppels die al even samen zijn kunnen er vooral bij winnen om het trager aan te doen. De hormonen die een vluggertje leuk maakten aan het begin van de relatie verdwijnen namelijk na een tijdje. Dit maakt dat vrouwen ontevreden achterblijven bij een vluggertje naarmate de relatie vordert.”

Prestatie seks

Westerlingen focussen zich op de prestaties bij seks. Dit heeft twee gevolgen: mannen maken zich zorgen dat ze te snel klaarkomen en vrouwen worden onzeker wanneer het lang duurt. Wanneer je de nadruk legt op de diepere intimiteit en niet het orgasme, maakt dit je relatie sterker. De filosofie achter slow sex baseert zich vooral op de tantrische levenswijze. Onderstaande tips helpen je lichaam beter te reageren op sensuele prikkels en verbetert de emotionele band tussen jou en je partner.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?