slow seks goed relatie

Slow seks is goed voor relatie

De een zweert bij een vluggertje, de ander bedrijft liever tantrische seks en doet er uren over. Bedrijf je lekker langzaam de liefde met je elkaar, dan schijnt dit de band met je partner ten goede te komen.

Dat beweert Diana Richardson althans in haar boek, ‘Slow sex’. Steeds meer relatietherapeuten raken hier ook van ovetuigd en raden geliefde aan om meer tijd voor elkaar te nemen in bed.

Intimiteitsproblemen

Ook de Zwitserse relatietherapeut Stephen Vasey meent dat koppels met intimiteitsproblemen meer tijd aan hun vrijpartijen moeten besteden. De Amerikaanse professor Debbie Herbenick legt uit waarom het belangrijk is niet te snel te gaan. “Vrouwen hebben gemiddeld 10 tot 20 minuten nodig om voldoende opgewonden te raken om tot een hoogtepunt te komen. Vooral bij koppels die al even samen zijn kunnen er vooral bij winnen om het trager aan te doen. De hormonen die een vluggertje leuk maakten aan het begin van de relatie verdwijnen namelijk na een tijdje. Dit maakt dat vrouwen ontevreden achterblijven bij een vluggertje naarmate de relatie vordert.”

Prestatie seks

Westerlingen focussen zich op de prestaties bij seks. Dit heeft twee gevolgen: mannen maken zich zorgen dat ze te snel klaarkomen en vrouwen worden onzeker wanneer het lang duurt. Wanneer je de nadruk legt op de diepere intimiteit en niet het orgasme, maakt dit je relatie sterker. De filosofie achter slow sex baseert zich vooral op de tantrische levenswijze. Onderstaande tips helpen je lichaam beter te reageren op sensuele prikkels en verbetert de emotionele band tussen jou en je partner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!