Slow Daten daverend succes onder senioren

Steeds meer senioren gaan daten om de eenzaamheid te verdrijven. Dat blijkt uit de succesvolle eerste KBO-Datingdag, die op dinsdag 22 november 2011 in Utrecht plaatsvond. De KBO is met 200.000 leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland. Op de eerste slow-date bijeenkomst wist maar liefst twee van de drie senioren een juiste match te scoren.

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem: nagenoeg 30% van alle KBO-leden is alleenstaand. Om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, organiseerde de KBO eerder dit jaar al een Dag van de Romantiek. Het aantal aanmeldingen was overweldigend en de dag werd een groot succes. Daarop besloot de seniorenorganisatie een KBO-Datingdag te organiseren, waarop niet alleen ontmoeting, maar de serieuze zoektocht naar een nieuwe partner centraal staat. Ook dit keer waren er weer meer aanmeldingen dan plaatsen.

Op de KBO-Datingdag gingen in totaal 60 senioren (30 mannen en 30 vrouwen) ‘slow-daten’, de rustige versie van het onder jongeren bekende ‘speed-daten’, omdat senioren meer tijd willen hebben om met elkaar in gesprek te gaan. In totaal sprak iedere kandidaat met tien mogelijke partners. De KBO-Datingdag werd niet alleen druk bezocht, maar kende ook een ongekend hoog matchpercentage van 60%.

De gemiddelde leeftijd van de daters bedroeg 71 jaar. De oudste deelnemer telde 86 lentes, de jongste 57. De sfeer was erg ontspannen, vriendelijk en open.

De KBO-Datingdag kwam tot stand in samenwerking met datingsite www.50plusmatch.nl.

Directeur John Meuffels is erg lovend over het initiatief van de KBO: “Een heel directe en effectieve manier van eenzaamheidsbestrijding die blijkbaar erg aanslaat”.

Vanwege het succes is de KBO van plan om het slow-daten in 2012 op grotere schaal te gaan organiseren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?