boer zoekt vrouw internationaal
24 April 2017

Slot ‘Boer zoekt vrouw internationaal’: alle boeren onder de pannen

Zat je gisteravond ook voor de buis? Het was de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw internationaal. Alle boeren zijn aan de vrouw geraakt. Boer Olke werd uiteindelijk verliefd op de buurvrouw in Texas, hoe David is dolgelukkig met zijn Mara in Roemenië, Marc uit Zambia gelukkig met zijn ‘aankoop’ Annekim en Herman uit Frankrijk heeft de kriebels Fleur en Riks uit Canada besloot een eerdere werkneemster terug naar de boerderij te halen om er een liefdesrelatie mee  te beginnen.

Olkward momenten

Er waren weer heel wat ‘Olkward momenten’ tijdens het afgelopen seizoen.  Maaike Bos van Trouw beschrijft ze mooi in haar column.

“Ik zat wekelijks aan de buis geplakt. Toen Marc aan krullerige Annekim vroeg of ze vaker mango’s bij hem wilde plukken, kon dat haast niet broeieriger. Andere momenten waren tergend pijnlijk. Hoe kon Riks nou zeggen: “Ik lig nog niet wakker te dromen van Marit” terwijl ze ernaast zat? Zie daar de liefde in vele facetten, in dit programma. Helaas heeft de liefde met mensen van doen en die bakken er soms niks van. Precies daarom kijk ik: ik wil erbij zijn als het goed gaat en zit op het puntje van mijn stoel als het fout gaat. Heerlijk”.

Ouderwetse romantische Ideologie

Toch hebben critici, zoals filosoof Eva-Anne le Coultre onlangs in Trouw, een punt. Onderhuids draagt het programma een ouderwetse en geromantiseerde ideologie over de liefde uit: ‘zonder partner (op je erf) ben je niet compleet’. Alsof er geen andere vormen van relaties bestaan. Olke leek bijna te kiezen voor de vrouw die als eerste naar Texas zou kunnen emigreren. Had presentatrice Yvon Jaspers hem niet kunnen suggereren rustig met een latrelatie te beginnen? Dan had hij nu aan Alberdien een liefdevol maatje kunnen hebben. Zij vond hèm leuk, alleen zijn rauwe megabedrijf niet.

Kriebels

Nog zo’n sturend concept: echte liefde is ‘kriebels hebben’. Toen boer David niet kon kiezen tussen de veilige, warme Susanne en de sexy Mara, stuurde Yvon hem vanzelfsprekend in de richting van de vlinders. “Straks gaat een van die vrouwen dicht tegen je aanzitten. Wie zou je willen dat dat is?” Hij koos voor Mara.

MindF*ck

Dat hele concept logeerweek is trouwens een soort mindf*ck, om een televisieterm te gebruiken. De boeren krijgen lichte grootheidswaanzin van al die aandacht, de vrouwen zijn vooral met een wedstrijd bezig. Dat verklaart de ontreddering wanneer een vrouw voortijdig weggaat. Je ziet de achterblijvers denken: ik wilde wat jij wilde, maar wat wil ìk eigenlijk nu jij het niet meer wilt? Ongeduldige knuffelbeer Olke kreeg het daardoor te verduren met ‘gevoelsmens’ Sandra. Na Alberdiens vertrek sloeg ze om en bleef hem afwijzen. Ze wilde wel op citytrip, maar in een eigen kamer. Kwam wel kijken naar zijn bubbelbad, maar sprong er niet in. Olke was eigenlijk zieliger mèt Sandra dan zonder.

Ongehoorzaamheid

Opvallend veel vrouwen pleegden dit keer format-ongehoorzaamheid en vertrokken voortijdig. Gelukkig reageerde BZV niet met strengere afspraken maar gaf de grillen van de liefde de ruimte. Er bleef genoeg te filmen over. Cupido schoot raak, kijk maar naar die rozige gezichten.

Bron: Trouw

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Iedereen heeft een type waar hij of zij op valt

Heb jij een bepaald type waar je helemaal warm voor loopt?...

Herken de signalen: verliefd of niet?

Verliefd zijn. De hele wereld lijkt alleen nog om de ander...

Social media doet relaties mooier lijken dan ze zijn

We laten op social media maar wat graag zien hoe happy...

Dit verklaart de populariteit van Boer zoekt Vrouw

Zat jij ook weer aan de buis gekluisterd zondagavond voor een...

9 eerlijke inzichten die opgaan voor iedere relatie

Iedereen weet dat een relatie geven en nemen is. Het kost...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie