boer zoekt vrouw internationaal

Slot ‘Boer zoekt vrouw internationaal’: alle boeren onder de pannen

Zat je gisteravond ook voor de buis? Het was de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw internationaal. Alle boeren zijn aan de vrouw geraakt. Boer Olke werd uiteindelijk verliefd op de buurvrouw in Texas, hoe David is dolgelukkig met zijn Mara in Roemenië, Marc uit Zambia gelukkig met zijn ‘aankoop’ Annekim en Herman uit Frankrijk heeft de kriebels Fleur en Riks uit Canada besloot een eerdere werkneemster terug naar de boerderij te halen om er een liefdesrelatie mee  te beginnen.

Olkward momenten

Er waren weer heel wat ‘Olkward momenten’ tijdens het afgelopen seizoen.  Maaike Bos van Trouw beschrijft ze mooi in haar column.

“Ik zat wekelijks aan de buis geplakt. Toen Marc aan krullerige Annekim vroeg of ze vaker mango’s bij hem wilde plukken, kon dat haast niet broeieriger. Andere momenten waren tergend pijnlijk. Hoe kon Riks nou zeggen: “Ik lig nog niet wakker te dromen van Marit” terwijl ze ernaast zat? Zie daar de liefde in vele facetten, in dit programma. Helaas heeft de liefde met mensen van doen en die bakken er soms niks van. Precies daarom kijk ik: ik wil erbij zijn als het goed gaat en zit op het puntje van mijn stoel als het fout gaat. Heerlijk”.

Ouderwetse romantische Ideologie

Toch hebben critici, zoals filosoof Eva-Anne le Coultre onlangs in Trouw, een punt. Onderhuids draagt het programma een ouderwetse en geromantiseerde ideologie over de liefde uit: ‘zonder partner (op je erf) ben je niet compleet’. Alsof er geen andere vormen van relaties bestaan. Olke leek bijna te kiezen voor de vrouw die als eerste naar Texas zou kunnen emigreren. Had presentatrice Yvon Jaspers hem niet kunnen suggereren rustig met een latrelatie te beginnen? Dan had hij nu aan Alberdien een liefdevol maatje kunnen hebben. Zij vond hèm leuk, alleen zijn rauwe megabedrijf niet.

Kriebels

Nog zo’n sturend concept: echte liefde is ‘kriebels hebben’. Toen boer David niet kon kiezen tussen de veilige, warme Susanne en de sexy Mara, stuurde Yvon hem vanzelfsprekend in de richting van de vlinders. “Straks gaat een van die vrouwen dicht tegen je aanzitten. Wie zou je willen dat dat is?” Hij koos voor Mara.

MindF*ck

Dat hele concept logeerweek is trouwens een soort mindf*ck, om een televisieterm te gebruiken. De boeren krijgen lichte grootheidswaanzin van al die aandacht, de vrouwen zijn vooral met een wedstrijd bezig. Dat verklaart de ontreddering wanneer een vrouw voortijdig weggaat. Je ziet de achterblijvers denken: ik wilde wat jij wilde, maar wat wil ìk eigenlijk nu jij het niet meer wilt? Ongeduldige knuffelbeer Olke kreeg het daardoor te verduren met ‘gevoelsmens’ Sandra. Na Alberdiens vertrek sloeg ze om en bleef hem afwijzen. Ze wilde wel op citytrip, maar in een eigen kamer. Kwam wel kijken naar zijn bubbelbad, maar sprong er niet in. Olke was eigenlijk zieliger mèt Sandra dan zonder.

Ongehoorzaamheid

Opvallend veel vrouwen pleegden dit keer format-ongehoorzaamheid en vertrokken voortijdig. Gelukkig reageerde BZV niet met strengere afspraken maar gaf de grillen van de liefde de ruimte. Er bleef genoeg te filmen over. Cupido schoot raak, kijk maar naar die rozige gezichten.

Bron: Trouw

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.