slimme vrouw

Slimme vrouw alleen bewonderd op afstand

Mariska ontmoette Paul online. Zij was gecharmeerd van zijn profiel, dat er slim, bedachtzaam en interessant uitzag. Paul vond het prettig zoals zij op de foto overkwam, haar stem klonk daarbij plezierig, interessant en intelligent. Tot zover leek het allemaal goed te gaan, totdat ze elkaar in levende lijven ontmoet hadden. Het begon als een goed gesprek, maar er is nooit een vervolg gekomen op deze date. Was zij te slim voor hem? Speelde zijn ego hen parten?

Geen vervolg op eerste date

Zij bleken veel gemeenschappelijks te hebben, maar na zo’n 45 minuten keek Paul op zijn horloge om vervolgens te vertrekken. Zij heeft nooit meer iets van hem vernomen. Er kunnen meer redenen zijn voor Paul om niet verder te gaan met deze date. Hij kan natuurlijk besloten hebben zich niet genoeg tot Mariska aangetrokken te voelen, of dat ze in het echt minder aantrekkelijk was dan op het profiel. Misschien heeft hij sowieso moeite met intimiteit. Mariska kon het echter niet zo gemakkelijk van zich afzetten. Ze wilde duidelijk krijgen wat hem tegenstond in haar. Ze haalde het gesprek terug dat ze met hem gevoerd had. Er kwam één gedachte naar voren, maar daar wilde ze eigenlijk niet aan.

Intelligent en hoogopgeleid

Hij wist wat mijn beroep was, want dat stond in mijn profielbeschrijving. Maar nadat hij een opmerking gemaakt had over haar werkgebied en Mariska hierop gereageerd had, had Paul ineens haast om te vertrekken.

Mariska is een wetenschapper op niveau. Zij is gewend met mannen in het lab van gedachten te wisselen. Ook heeft ze eerder ervaren dat mannen geintimideerd zijn door wat ze doet voor de kost. Toen ze nog jonger was, had ze vaker geen aansluiting omdat jongen haar te serieus vonden, te slim, te veel een studiebol. Maar wat ging er nu mis met Paul?

Je moet als vrouw niet te slim zijn

Jaren geleden had haar moeder al tegen haar gezegd, dat wanneer ze een echtgenoot wilde vinden, ze niet te slim moest zijn. Mariska vond die opmerking van haar moeder erg ouderwets  en anti-feministisch. Ze heeft een lange relatie gehad met een jongen die het niet uitmaakte hoe intelligent zij was, hij leek er meer van te genieten. Na een tijd zijn ze toch allebei hun eigen weg gegaan, zodoende is zijn nu weer aan het daten gegaan. Nu denkt Mariska dat haar moeder toch een kern te pakken had.

Had moeder Mariska gelijk?

In juli 2015 is een studie gepubliceerd over gedrag van mannen ten opzichte van vrouwen bij verschil in intelligentie. Wetenschappers bestudeerde de reactie van mannen naar vrouwen toe, nadat ze ontdekt hadden dat de vrouwen slimmer waren dan zij zelf. In het kort kwam het er op neer dat mannen vooral op afstand zich aangetrokken voelen tot deze vrouwen, maar dat ze hen minder aantrekkelijk vinden, zowel fysische als emotioneel, wanneer ze echt in contact komen. Het lijkt er op dat mannen zich aangetast voelen in hun mannelijkheid. Op afstand is dat gevoel minder aanwezig, maar in haar nabijheid voelt haar niveau als een bedreiging voor zijn mannelijkheid.

Niet alle mannen hebben last van hun ego

Misschien is het niet de enige reden dat Paul het af liet weten, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het zeker mee gespeeld. Maar gelukkig, kan het ook anders. Er zijn genoeg voorbeelden van lange relaties waarin de vrouwen hoger opgeleid zijn en hogere funties vervullen. Mariska heeft uiteindelijk ook zo’n man getroffen.  Na een aantal dates en een periode van ontmoetingen die op niets uitliepen, kwam ze toch een man tegen die verliefd werd op haar als geheel, intelligentie inbegrepen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam