intelligentie datingsite

Slimme singles zijn aantrekkelijk

Ook tussen datingsites vinden af en toe matches plaats die tot een nieuwe relatie leiden. Zo is Match.com samengegaan met Mensa om tot een sublieme samenwerking te komen. Een datingsite met als belangrijkste selectie criterium een oog mate van intelligentie.

Slimmeriken krijgen iq-badge

Bij Mensa kon je alleen maar lid worden wanneer je in een IQ-test in de bovenste 2 procent van de bevolking scoort. Het nieuwe nu is dat de slimmerds van Mensa een aparte dienst krijgen maar kunnen op de “gewone” site van Match.com wel laten zien hoe slim ze zijn door hun Mensabagde toe te voegen aan hun profiel. Waarom zou iemand dat willen, vraag ik me af.

Slimmer dan je zelf bent

Het blijkt dus dat een recente enquête aangetoond heeft dat 80 procent van de Amerikaanse singles het erg belangrijk vindt om iemand van hetzelfde intelligentieniveau ontmoeten. Er komt zelfs uit dat 89 procent liever een relatie met iemand zou willen beginnen die hoger opgeleid of slimmer is dan zijzelf. Mijn eerste gedachte hierbij is dat het toch echt niet leuk is iemand naast je te hebben die alles beter weet.

Intelligentie hangt samen met voordelen

Raadgeefster van Match.com professor Helen Fisher legt uit waarom we een intelligente partner willen. “Intelligentie hangt samen met heel wat voordelen als een hoger inkomen, een gevoel voor humor, creativiteit, sociale vaardigheden, coördinatie en een goed problemen oplossend vermogen. Deze eigenschappen vinden we doorgaans sexy.  De perfecte romantische avond  moet met geld goed te regelen zijn, is de aanname.

Gelijkgestemde ziel

De neiging om op een slimme prooi te jagen, is niet de enige reden dat dit soort datingsites bestaansrecht heeft. Naast het vooruitzicht op een bovenmatige hoeveelheid geld, gaan singles ook op zoek naar een gelijkgestemde ziel. Als je er trots op bent lid te zijn van Mensa en je date is dat ook, dan behoren jullie al tot dezelfde groep. Ook het hebben van een andere hobby zoals het lezen van veel boeken kan een verbindende factor zijn. Het is een automatische filter in de zoektocht naar de ware liefde.

Bron: HLN

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.