intelligentie datingsite

Slimme singles zijn aantrekkelijk

Ook tussen datingsites vinden af en toe matches plaats die tot een nieuwe relatie leiden. Zo is Match.com samengegaan met Mensa om tot een sublieme samenwerking te komen. Een datingsite met als belangrijkste selectie criterium een oog mate van intelligentie.

Slimmeriken krijgen iq-badge

Bij Mensa kon je alleen maar lid worden wanneer je in een IQ-test in de bovenste 2 procent van de bevolking scoort. Het nieuwe nu is dat de slimmerds van Mensa een aparte dienst krijgen maar kunnen op de “gewone” site van Match.com wel laten zien hoe slim ze zijn door hun Mensabagde toe te voegen aan hun profiel. Waarom zou iemand dat willen, vraag ik me af.

Slimmer dan je zelf bent

Het blijkt dus dat een recente enquête aangetoond heeft dat 80 procent van de Amerikaanse singles het erg belangrijk vindt om iemand van hetzelfde intelligentieniveau ontmoeten. Er komt zelfs uit dat 89 procent liever een relatie met iemand zou willen beginnen die hoger opgeleid of slimmer is dan zijzelf. Mijn eerste gedachte hierbij is dat het toch echt niet leuk is iemand naast je te hebben die alles beter weet.

Intelligentie hangt samen met voordelen

Raadgeefster van Match.com professor Helen Fisher legt uit waarom we een intelligente partner willen. “Intelligentie hangt samen met heel wat voordelen als een hoger inkomen, een gevoel voor humor, creativiteit, sociale vaardigheden, coördinatie en een goed problemen oplossend vermogen. Deze eigenschappen vinden we doorgaans sexy.  De perfecte romantische avond  moet met geld goed te regelen zijn, is de aanname.

Gelijkgestemde ziel

De neiging om op een slimme prooi te jagen, is niet de enige reden dat dit soort datingsites bestaansrecht heeft. Naast het vooruitzicht op een bovenmatige hoeveelheid geld, gaan singles ook op zoek naar een gelijkgestemde ziel. Als je er trots op bent lid te zijn van Mensa en je date is dat ook, dan behoren jullie al tot dezelfde groep. Ook het hebben van een andere hobby zoals het lezen van veel boeken kan een verbindende factor zijn. Het is een automatische filter in de zoektocht naar de ware liefde.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam