bril sollicitatiegesprek

Slimme single vrouwen hebben moeite met de liefde

Ben je slim, goed opgeleid, sociaal aangelegd, aantrekkelijk maar ook nog altijd single? Dan ben je niet de enige. Er zijn steeds meer leuke, slimme single vrouwen zoals jij. Vrouwen waar absoluut helemaal niets ‘mis’ mee is, maar voor wie het soms best lastig is om het geluk in de liefde te vinden. De oorzaak? Die zou kunnen schuilen in deze dingen..

1 Jij bent niet bang om jezelf te zijn

Slimme vrouwen, die ook nog eens gewoon midden in het leven staan, kunnen goed nadenken én weten wat het leven te bieden heeft. Daarom weten ze –uit ervaring- hoe belangrijk het is om zichzelf te zijn, en dat ze zichzelf niet moeten opofferen voor een (verkeerde) ander. Angst om alleen ‘over’ te blijven is dan ook geen drijfveer, en de mening van anderen (“Wat? Zo’n leuke vrouw als jij nog single?”) doet ze ook weinig tot niets. Deze vrouwen weten allang dat ze om te beginnen zichzelf nodig hebben om gelukkig te zijn. En daar hebben ze in principe ook genoeg aan, tenzij er écht een heel erge leukerd voorbij komt.

2 Je weet precies wat je wilt

Elke volwassen vrouw heeft wel een soort mentale checklist waar een mogelijke nieuwe liefde wel of juist niet aan zou moeten voldoen. Een kinderwens, wel/geen kinderen uit een eerdere relatie, woonplaats, verleden, roken ja/nee, noem maar op. Bij slimme vrouwen is dit lijstje vaak vrij uitgebreid en specifiek. Ze zijn dan ook niet op zoek naar zomaar iemand om maar iemand te hebben, maar weten precies met wat voor soort mensen ze wel, en juist niet, een relatie zouden kunnen hebben.

3 Je dopt je eigen boontjes

Financiële afhankelijkheid is écht cruciaal in dit verhaal. Vrouwen die op alle fronten hun eigen boontjes doppen (waarvoor hulde) hebben in principe geen ander nodig. Althans, niet om brood op de plank te krijgen. En ja: dat is nog steeds een reden voor mensen om een partner te zoeken, maar dus niet voor deze vrouw. Het lastige daaraan alleen wel dat die zorgvuldig opgebouwde zelfstandigheid soms  ook moeilijk (en eng!) is om op te geven, als die prins ineens wél voorbij komt.

4 Je vindt andere dingen belangrijk(er)

Familie, vriendschappen, hobby’s, werk, cursussen: onafhankelijke vrouwen hebben vaak een vol leven waardoor het aan de tijd kan ontbreken om a) iemand te ontmoeten en b) daarmee te gaan daten.

5 Je wilt je tijd niet verspillen

Als je gewend bent om alles zelf te regelen en je op eigen kracht hebt bereikt waar je nu bent is ‘go with the flow’ misschien een nieuw concept voor jou. Anders gezegd: jij hebt geen zin om je tijd te verspillen aan mensen die misschien heel andere ideeën over het leven en de toekomst hebben dan jij. En om daar achter te komen heb je tijd nodig, maar tijd is kostbaar voor jou (zie punt 4). Liever weet jij zo snel mogelijk hoe die ander er tegenaan kijkt. En daarin kán je soms misschien een tikkeltje over-praktisch zijn.

6 Je weet dat aantrekkingskracht niet alles is

Leuk hoor: die flirterige afspraakjes en wie weet stomende seks en alles, maar deze vrouwen weten ook uit ervaring: dat is niet alles. Intimiteit, vertrouwen, verwachtingen: jij weet dat daar de basis ligt van een goede, liefdevolle relatie. Een relatie die dus écht slagingskans heeft, en niet alleen leuk is for the time being. Want in dat laatste hebben ze geen zin.

7 Je kunt intimiderend zijn

Jaja, ook anno 2016 kan het (zucht) nog stééds een bittere pil zijn voor veel mensen: een zelfstandige vrouw die weet wat ze wil en dat ook hardop durft te zéggen. De horror. Uiteraard heb jij daar geen enkele boodschap aan (duh) maar goed, jouw zelfvertrouwen en zelfstandigheid kan mogelijke partners toch afschrikken, omdat ze kunnen denken dat ze  niet aan jouw (uitgesproken) verwachtingen kunnen voldoen.

8 Je begrijpt wat verandering is

Als je een beetje (levens)ervaring hebt opgedaan weet je ook: niets zo veranderlijk als de mensch. Omdat jij dus begrijpt dat je over 5 jaar misschien wel anders in het leven kan staan dan nu (want: ambities, dromen, verlangens) kan dat ook veroorzaken dat je je nu minder snel bindt. Overigens geldt dit niet alleen voor jezelf, jij begrijpt ook dat een partner kan veranderen.

9 Je hebt geen zin in de hedendaagse date-jungle

Want je bent dus niet op zoek naar iemand om te je redden van wat dan ook, dus hoef je ook niet met je zonnebrilfoto op Tinder te gaan staan. Of ellenlange chatsessies met een wildvreemde te starten, die in het echt 20 kilo zwaarder en 20 jaar ouder blijkt te zijn. Of jezelf terug te vinden op een speeddate- of singlesavond met een naambadge op je feesttrui en een welkomstdrankje in je knuist. Dat dus.

10 Je geeft je hart niet zomaar weg

En dit is eigenlijk een optelsom van alles wat hierboven staat. Want natuurlijk geloof je in de liefde en sta je er ook voor open als het zich aandient, maar je bent slim genoeg om de risico’s van een gebroken hart te kennen. En die voor-en nadelen wik en weeg je, tót je de juiste omstandigheden treft.

Bron: Mynd

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam