Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
seks vakantie
5 mei 2014

Sleutels tot een gelukkig seksleven

Seksuele zelfkennis is mooi meegenomen, zeker voor hen die hun brood moeten verdienen tussen de lakens. Enkelen van hen onthullen hun persoonlijke sleutels tot een gelukkig en gezond seksleven aan de Huffington Post. Bepaal zelf maar of je er iets van kunt leren. 

Gezond lichaam

Een belangrijk onderdeel van een een goede mentale gezondheid is een gezond lichaam. Let op je voeding, beweeg genoeg en aarzel niet om je regelmatig te laten testen op soa’s. Praat er ook over met je bedpartner. Het kan best angstaanjagend zijn, maar het is beter om alle informatie te hebben.

Zelfreflectie

Zeker wanneer je seksueel wil experimenteren of een nieuwe partner hebt, is het belangrijk om te praten over hoe jij je bij alles voelt. We komen meestal in de problemen wanneer we ophouden met aan zelfreflectie te doen en onze gevoelens negeren. Het is alsof je een deur van een kast op slot draait. Wanneer je die terug opent, duiken er best wat dingen op die je had verdrongen.

Tijd voor jezelf

Wie een fysiek of mentaal turbulent seksleven heeft, moet zorgen dat hij genoeg tijd maakt voor zichzelf. Het is een essentieel onderdeel van zelfzorg. Alleen zo kan je echt goed in je eigen vel zitten. Zelfs in een gelukkige relatie of huwelijk is ‘alone time’ cruciaal.

Experimenteer

Durven experimenteren met je partner is gezond. Het is bevorderlijk voor het bewust ervaren van intimiteit en de communicatie van je lusten en wensen. Probeer het bovendien niet te ver te zoeken. Wie bijvoorbeeld aangetrokken wordt tot bondage, hoeft de drempel van de seksshop niet noodgedwongen te overschrijden. Iedereen heeft wel een verlengkabel, koord of gordel van bijvoorbeeld een badjas in huis. Er zijn veel alledaagse objecten die je kan omtoveren tot seksspeeltjes. Je hoeft heus geen geld uit te geven aan een eerste experiment.

Oprecht

Het is logisch: wanneer je niet zegt wat je wil, zal je partner het je wellicht nooit kunnen geven. We worden helaas vaak opgevoed om niet te praten over seks en de bijhorende lusten, maar in je volwassen leven heb je dat zelf in de hand. Draai er geen doekjes om en praat oprecht over je wensen.

Geen schaamte

Hierbij aansluitend is het belangrijk om geen schaamte te voelen voor je fantasietjes of lusten. Laat je ook vooral niet ontmoedigen door je omgeving. Mensen zijn snel met het beschamen van anderen, ook op seksueel vlak. Probeer te ontsnappen aan die absurditeit. Je voorkeuren op gebied van seks zouden even arbitrair moeten zijn als je favoriete voeding.

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

5 stappen naar een goede seksuele gezondheid

Er zijn vijf belangrijke stappen die je kunt nemen om je...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie