seks vakantie

Sleutels tot een gelukkig seksleven

Seksuele zelfkennis is mooi meegenomen, zeker voor hen die hun brood moeten verdienen tussen de lakens. Enkelen van hen onthullen hun persoonlijke sleutels tot een gelukkig en gezond seksleven aan de Huffington Post. Bepaal zelf maar of je er iets van kunt leren. 

Gezond lichaam

Een belangrijk onderdeel van een een goede mentale gezondheid is een gezond lichaam. Let op je voeding, beweeg genoeg en aarzel niet om je regelmatig te laten testen op soa’s. Praat er ook over met je bedpartner. Het kan best angstaanjagend zijn, maar het is beter om alle informatie te hebben.

Zelfreflectie

Zeker wanneer je seksueel wil experimenteren of een nieuwe partner hebt, is het belangrijk om te praten over hoe jij je bij alles voelt. We komen meestal in de problemen wanneer we ophouden met aan zelfreflectie te doen en onze gevoelens negeren. Het is alsof je een deur van een kast op slot draait. Wanneer je die terug opent, duiken er best wat dingen op die je had verdrongen.

Tijd voor jezelf

Wie een fysiek of mentaal turbulent seksleven heeft, moet zorgen dat hij genoeg tijd maakt voor zichzelf. Het is een essentieel onderdeel van zelfzorg. Alleen zo kan je echt goed in je eigen vel zitten. Zelfs in een gelukkige relatie of huwelijk is ‘alone time’ cruciaal.

Experimenteer

Durven experimenteren met je partner is gezond. Het is bevorderlijk voor het bewust ervaren van intimiteit en de communicatie van je lusten en wensen. Probeer het bovendien niet te ver te zoeken. Wie bijvoorbeeld aangetrokken wordt tot bondage, hoeft de drempel van de seksshop niet noodgedwongen te overschrijden. Iedereen heeft wel een verlengkabel, koord of gordel van bijvoorbeeld een badjas in huis. Er zijn veel alledaagse objecten die je kan omtoveren tot seksspeeltjes. Je hoeft heus geen geld uit te geven aan een eerste experiment.

Oprecht

Het is logisch: wanneer je niet zegt wat je wil, zal je partner het je wellicht nooit kunnen geven. We worden helaas vaak opgevoed om niet te praten over seks en de bijhorende lusten, maar in je volwassen leven heb je dat zelf in de hand. Draai er geen doekjes om en praat oprecht over je wensen.

Geen schaamte

Hierbij aansluitend is het belangrijk om geen schaamte te voelen voor je fantasietjes of lusten. Laat je ook vooral niet ontmoedigen door je omgeving. Mensen zijn snel met het beschamen van anderen, ook op seksueel vlak. Probeer te ontsnappen aan die absurditeit. Je voorkeuren op gebied van seks zouden even arbitrair moeten zijn als je favoriete voeding.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.