weinig seks

Slechte seks: verander je houding

Heb je regelmatig seks maar vind je de kwaliteit ervan maar zozo, dan zou dit weleens aan een verkeerde lichaamshouding kunnen liggen. Volgens een onderzoek leidt een slechte houding tot negatieve emoties terwijl een goede houding (lees een rechte rug) juist voor meer opwinding zorgt!

Slechte houding

Iedereen weet dat een doorgezakte houding slecht is voor je hele gestel en voornamelijk voor je rug. Maar wat je misschien nog niet wist is dat het ook een slechte zaak is voor je geestelijke gesteldheid. Een recent onderzoek laat zien dat een slechte houding leidt tot depressieve gevoelens, boosheid en zelfs tot een laag libido. Mensen met een verkeerde lichaamshouding gebruiken meer negatieve woorden en zijn doorgaans egocentrischer.

Een kromme rug maakt ook dat er veel druk is op je buikholte waardoor je minder zuurstof en voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij is je ademhaling minder diep en dat alles zorgt voor een doorlopend energietekort. Je heb dus helemaal geen fut om nog eens lekker te seksen!

Betere seks

Een rechte rug zorgt voor meer zelfvertrouwen, een beter humeur, minder gevoelens van angst en onrust en last but nog least voor een hoger libido. Uit het onderzoek van Chartered Society of Physiotherpists  bleek ook dat het stressniveau van de onderzochte personen omlaag ging. Meer glimlachen en met een rechte rug en positieve houding door het leven gaan maakt dus echt gelukkiger en draagt bij aan een optimaal seksleven.

 Zelfvertrouwen

Wil je ook werken aan een houding met meer zelfvertrouwen? Dan hebben we een paar interessante en nuttige tips voor je.  Ook als je net weer single bent geworden kan dit een aanslag betekenen op je zelfvertrouwen. Speciaal voor nieuwbakken singles een artikel dat je na de breuk weer op weg helpt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!