weinig seks

Slechte seks: verander je houding

Heb je regelmatig seks maar vind je de kwaliteit ervan maar zozo, dan zou dit weleens aan een verkeerde lichaamshouding kunnen liggen. Volgens een onderzoek leidt een slechte houding tot negatieve emoties terwijl een goede houding (lees een rechte rug) juist voor meer opwinding zorgt!

Slechte houding

Iedereen weet dat een doorgezakte houding slecht is voor je hele gestel en voornamelijk voor je rug. Maar wat je misschien nog niet wist is dat het ook een slechte zaak is voor je geestelijke gesteldheid. Een recent onderzoek laat zien dat een slechte houding leidt tot depressieve gevoelens, boosheid en zelfs tot een laag libido. Mensen met een verkeerde lichaamshouding gebruiken meer negatieve woorden en zijn doorgaans egocentrischer.

Een kromme rug maakt ook dat er veel druk is op je buikholte waardoor je minder zuurstof en voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij is je ademhaling minder diep en dat alles zorgt voor een doorlopend energietekort. Je heb dus helemaal geen fut om nog eens lekker te seksen!

Betere seks

Een rechte rug zorgt voor meer zelfvertrouwen, een beter humeur, minder gevoelens van angst en onrust en last but nog least voor een hoger libido. Uit het onderzoek van Chartered Society of Physiotherpists  bleek ook dat het stressniveau van de onderzochte personen omlaag ging. Meer glimlachen en met een rechte rug en positieve houding door het leven gaan maakt dus echt gelukkiger en draagt bij aan een optimaal seksleven.

 Zelfvertrouwen

Wil je ook werken aan een houding met meer zelfvertrouwen? Dan hebben we een paar interessante en nuttige tips voor je.  Ook als je net weer single bent geworden kan dit een aanslag betekenen op je zelfvertrouwen. Speciaal voor nieuwbakken singles een artikel dat je na de breuk weer op weg helpt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!