daten met robot

Slechte dates: dit steek je ervan op

Wie regelmatig date weet er alles van: slechte dates die zo veelbelovend lijken maar op niets uitlopen. Niet leuk maar ook van een slechte date kun je iets opsteken. Kijk maar!

Les 1. Je weet beter wat je wilt

Een verschrikkelijke date leert je wat je juist niet zoekt in je toekomstige partner. Vond jij jouw date meteen al irritant luidruchtig, te stil, te open, te kieskeurig… dan weet je bij het selecteren van je volgende date dat je hier voor moet waken en moet doorvragen.

Les 2. Je leert beter te relativeren

Na een mislukte date willen we het liefst in een hoekje kruipen en de eerst drie dagen niet meer buiten komen. De teleurstelling en misschien ook schaamt neemt de overhand en je hebt geen vertrouwen meer in jezelf en je beoordelingsvermogen. Toch zal je zien dat wanneer je er met anderen over praat, je andere serieuzere zaken gaat relativeren. Bovendien kan jouw verhaal met de tijd ook een grappige anekdote worden. Humor is de beste remedie!

Les 3. Je ontwikkelt een beter instinct

Wanneer je er een afwijzing op de loer ligt dan vertelt de lichaamstaal van je date je al heel veel. Misschien interpreteerde je de signalen niet goed of negeerde je ze simpelweg. Denk na de afwijzing eens rustig terug over het hele verloop van jullie afspraakje en het gedrag van jouw date. Dit helpt je de signalen in het vervolg beter te herkennen en een volgende slechte date te voorkomen.

Les 4. Je leert dat je geen energie in ‘onbegonnen werk’ moet stoppen

Ben jij al helemaal tot over je oren verliefd maar je date helaas niet op jou? Wat doe je dan? Blijf je achter hem of haar aanlopen? Tijd investeren in een mission impossible of ga je verder met je leven. Liefde kun je niet afdwingen. Hoe moeilijk ook, door een afwijzing leer je ook dat het echt het beste is om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken.

Les 5. Zelfreflectie

Ja, ook jij kunt het probleem zijn van een slechte date. We zijn er doorgaans heel goed in om de schuld bij iemand anders neer te leggen, maar misschien ben jij wel degene die jullie date heeft verknald. Misschien ben je nog niet helemaal over je ex heen, of had je eigenlijk weinig fut voor jullie date. Kijk eens kritisch naar jezelf voordat je een volgend date avontuur aangaat en wacht nog even als je merkt dat je er eigenlijk nog niet aan toe bent. Wel zo eerlijk naar de ander toe.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.