relatie zoeken
28 February 2015

Slecht en achterhaald relatieadvies

Iedere single heeft er wel eens last van. Ongevraagd relatieadvies. Mensen kunnen het nu eenmaal niet altijd laten om zich tegen jouw relatiestatus aan te bemoeien, ook al zit je er totaal niet op te wachten. Behalve ongevraagd is zijn de tips en adviezen doorgaans ook compleet achterhaald.

Relatie krijgen en vasthouden

Meestal gaat het om de wat oudere generatie, oma’s en (oud)tantes die van mening zijn uitstekend te weten hoe je een man aan je moet binden. En eenmaal in je netten verstrikt, hoe je hem moet vasthouden.

Soms zitten daar wat wijze levenslessen tussen maar vaak gaat het om regelrechte onzin. Women’s Health ging op onderzoek uit en vroeg haar lezeressen om het slechtste relatieadvies dat ze ooit gekregen hadden.

Ze kwamen met deze ‘pareltjes’ op de proppen.

– “Mijn moeder gaf altijd verschrikkelijk relatieadvies. ‘Trouw voor het geld – je kan later nog van hem leren houden’ bijvoorbeeld. Ik maak geen grapje.”

– ” ‘Wat hij ook wil, geef het hem’. Ben ik toch niet van plan.”

– “Mijn schoonmoeder vertelde me dat vrouwen bestaan om hun man te gehoorzamen en altijd een warme maaltijd klaar te hebben als hij thuiskomt na een dag hard werken. We zijn nu acht jaar samen, waarvan ik vijf jaar voor het inkomen heb gezorgd, en ging zelfs werken na de geboorte van onze dochter. We leven niet meer in de jaren ’50, zeg.”

– “Ze vertelden me dat als je trouwde, de relatie zou blijven duren… Niet dus! Soms is de liefde gewoon over – trouwen verandert daar niets aan.”

– ” ‘Ga nooit slapen als je kwaad bent op elkaar’. Soms is het echter nodig om er een nachtje over te slapen en daarna met een fris hoofd te discussiëren.”

– “Mijn schoonmoeder gaf me een handboek over hoe je een goede vrouw moet zijn. Toen ik aan het stuk kwam waar stond ‘haar eigenaar zal haar prijzen, en haar zonen zullen haar gelukkig maken’, heb ik het teruggegeven.”

– “Al het relatieadvies van verstokte vrijgezellen. Dat is zoals opvoedingsadvies krijgen van mensen die geen kinderen willen.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Relatieadvies nodig? Dit staat erover in de sterren

Natuurlijk geen oplossing voor langdurige relatieproblemen maar wel een tipje van...

De 5 basisregels van een gezonde liefdesrelatie

De liefde is hard werken. Maar als het goed is krijg...

De do’s en don’ts van een LAT relatie

Living Apart Together: wél een relatie, maar niét samenwonen. Hoe maak...

Nieuwe datingapp voor vegetariërs: Veganific

De nieuwste Tinder-kloon heet Veganific en is -zoals de naam al...

Dating regeltjes die een prille relatie kunnen verpesten

Misschien is het tijd om alle dating regels te laten gaan....

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie