relatie zoeken

Slecht en achterhaald relatieadvies

Iedere single heeft er wel eens last van. Ongevraagd relatieadvies. Mensen kunnen het nu eenmaal niet altijd laten om zich tegen jouw relatiestatus aan te bemoeien, ook al zit je er totaal niet op te wachten. Behalve ongevraagd is zijn de tips en adviezen doorgaans ook compleet achterhaald.

Relatie krijgen en vasthouden

Meestal gaat het om de wat oudere generatie, oma’s en (oud)tantes die van mening zijn uitstekend te weten hoe je een man aan je moet binden. En eenmaal in je netten verstrikt, hoe je hem moet vasthouden.

Soms zitten daar wat wijze levenslessen tussen maar vaak gaat het om regelrechte onzin. Women’s Health ging op onderzoek uit en vroeg haar lezeressen om het slechtste relatieadvies dat ze ooit gekregen hadden.

Ze kwamen met deze ‘pareltjes’ op de proppen.

– “Mijn moeder gaf altijd verschrikkelijk relatieadvies. ‘Trouw voor het geld – je kan later nog van hem leren houden’ bijvoorbeeld. Ik maak geen grapje.”

– ” ‘Wat hij ook wil, geef het hem’. Ben ik toch niet van plan.”

– “Mijn schoonmoeder vertelde me dat vrouwen bestaan om hun man te gehoorzamen en altijd een warme maaltijd klaar te hebben als hij thuiskomt na een dag hard werken. We zijn nu acht jaar samen, waarvan ik vijf jaar voor het inkomen heb gezorgd, en ging zelfs werken na de geboorte van onze dochter. We leven niet meer in de jaren ’50, zeg.”

– “Ze vertelden me dat als je trouwde, de relatie zou blijven duren… Niet dus! Soms is de liefde gewoon over – trouwen verandert daar niets aan.”

– ” ‘Ga nooit slapen als je kwaad bent op elkaar’. Soms is het echter nodig om er een nachtje over te slapen en daarna met een fris hoofd te discussiëren.”

– “Mijn schoonmoeder gaf me een handboek over hoe je een goede vrouw moet zijn. Toen ik aan het stuk kwam waar stond ‘haar eigenaar zal haar prijzen, en haar zonen zullen haar gelukkig maken’, heb ik het teruggegeven.”

– “Al het relatieadvies van verstokte vrijgezellen. Dat is zoals opvoedingsadvies krijgen van mensen die geen kinderen willen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.