vaste avondroutine

Slapen noodzakelijk voor gezonde leefstijl

Veel mensen laten zich niet onderzoeken of behandelen voor slaapproblemen. De drie onderzoeken benadrukken het belang. Ze verschijnen alle drie in het Journal of Clinical Sleep Medicine dat wordt uitgegeven door de American Academy of Sleep Medicine.

Slaapapneu

Het eerste onderzoek onder 2240 volwassenen keek naar een verband tussen slaapapneu en overlijden bij Aziatische mensen. Het risico op overlijden was bij mensen met ernstig slaapapneu 2,5 keer hoger en de kans op overlijden als gevolg van een hartziekte zelfs 4,5 keer. Deze resultaten komen overeen met eerdere onderzoeken.

Auto-ongelukken

Uit een ander onderzoek in Australië bleek dat er een verband is tussen onbehandelde obstructief slaapapneu en de kans op auto-ongelukken. Ongelukken kwamen drie keer vaker voor bij mensen met onbehandeld slaapapneu.

Algehele gezondheid

De laatste studie keek naar de duur van de slaap en de algehele zelf gerapporteerde gezondheid bij volwassenen in Korea. Minder dan 5 uur of meer dan 9 uur slapen leek samen te hangen met een mindere gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Bron: MSN
.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.