vaste avondroutine

Slapen noodzakelijk voor gezonde leefstijl

Veel mensen laten zich niet onderzoeken of behandelen voor slaapproblemen. De drie onderzoeken benadrukken het belang. Ze verschijnen alle drie in het Journal of Clinical Sleep Medicine dat wordt uitgegeven door de American Academy of Sleep Medicine.

Slaapapneu

Het eerste onderzoek onder 2240 volwassenen keek naar een verband tussen slaapapneu en overlijden bij Aziatische mensen. Het risico op overlijden was bij mensen met ernstig slaapapneu 2,5 keer hoger en de kans op overlijden als gevolg van een hartziekte zelfs 4,5 keer. Deze resultaten komen overeen met eerdere onderzoeken.

Auto-ongelukken

Uit een ander onderzoek in Australië bleek dat er een verband is tussen onbehandelde obstructief slaapapneu en de kans op auto-ongelukken. Ongelukken kwamen drie keer vaker voor bij mensen met onbehandeld slaapapneu.

Algehele gezondheid

De laatste studie keek naar de duur van de slaap en de algehele zelf gerapporteerde gezondheid bij volwassenen in Korea. Minder dan 5 uur of meer dan 9 uur slapen leek samen te hangen met een mindere gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Bron: MSN
.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.