De feestdagen staan pal voor de deur en jij bent mega in de verleiding om je eens lekker te laten gaan met al die overheerlijke hapjes en alcoholische versnaperingen. Het is tenslotte kerst! Hoe lekker ook, de kans dat je naderhand baalt als een stekker is natuurlijk aanwezig. Lekker maar toch slank de feestdagen door met deze 5 tips.

Slank de kerst door

Een overvol gevoel, in je achterhoofd toch al die extra calorieën terwijl je de maanden hiervoor zo goed bezig was met sporten en gezond eten.. menigeen blijft na de kerstdagen zitten met een schuldgevoel. We kwamen op Metro een paar handig tips tegen om de feestdagen lekker maar ook slank door te komen.

kerstfeest borrels singles

5 tips op gewicht blijven

 

  1. Vertrek nooit met honger naar een feestje of diner. Als je met een knorrende maag aankomt, is de kans immers groot dat je je op de eerste beste hapjes stort. Zorg dat je iets kleins hebt gegeten of flink wat water hebt gedronken, zo kun je jezelf beter beheersen en de echte lekkernijen eruit kiezen.
  2. Alcoholische dranken zijn niet alleen caloriebommetjes, maar bevorderen ook je eetlust. Stel voor dat jij dit jaar de BOB bent (scheelt stukken), of kies voor een ‘magere’ variant als cava.
  3. Omdat toastjes aan de lopende band worden aangeboden, heb je al heel wat calorieën binnen voor je fatsoenlijk aan het voor- en hoofdgerecht begint. Het klinkt misschien stom, maar tel de hapjes zodat je weet hoeveel je er ongeveer naar binnen werkt.
  4. Hou je taille onder controle door rustig te kauwen. Knoop een gesprek aan met je tafelgenoten, stel vragen en kauw terwijl ze antwoorden.
  5. Heb je toch gezondigd? Voel je dan niet al te gek schuldig en start de ochtend met een gezond en voedzaam ontbijt.