Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vliegtuig stoelen
27 augustus 2015

Slaaptips voor in het vliegtuig

Op de site van de ANWB kun je van alles vinden over vakantie vieren. Zo noemden we dat vroeger wanneer je op vakantie ging. Misschien doen ouders met kleine kinderen dat nog steeds. Mijn kinderen zijn onder tussen in de leeftijd dat ze niet meer gratis mogen meevliegen. Met het gezin mee om vakantie te vieren dat wil de oudste zelfs al niet meer. Jammer.

Vliegreis begin van het feestje

Hoe kun je er voor zorgen dat de vliegreis aan het begin van je vakantie als een feestje voelt? Er zijn een aantal handige slaaptips voor in het vliegtuig. Dan kan de rest van de vakantie al niet meer stuk. Dan kan het feest echt beginnen. Zeker als je single bent, zijn er een aantal zaken die beter voelen als je die van te voren hebt geregeld of hebt uitgesloten.

Slaaptips voor in het vliegtuig

1. Keuze voor een stoel

Tegenwoordig is het bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mogelijk om zelf een stoel te kiezen. Wees verstandig en kies een goede stoel, bij voorkeur een stoel aan het raam. Niet alleen kun je lekker tegen het raam leunen, maar belangrijker is dat je niet  wordt gestoord door je buren wanneer deze naar het toilet willen.

2. Oordopjes

Met honderden mensen in een cabine zitten is vaak niet de rustigste plek. Zorg dat je voor je reis goede oordopjes aanschaft die het geluid zullen dempen. Geluiddempende oordopjes zijn al voor een paar euro te koop. Een kleine investering maar bijzonder effectief.

3. Kies je buren

Als je met gezelschap reist, zorg er dan voor dat je naast elkaar zit. Niet alleen weet je dat je niet naast iemand zit die je nachtrust storen zal, maar ook vallen de meeste mensen beter in slaap in gezelschap van mensen die bekend zijn.

4. Contactlenzen uit

Mensen met contactlenzen doen er goed aan om deze voor de vlucht uit te doen. De droge lucht in een vliegtuig kan er namelijk voor zorgen dat je ogen behoorlijk irriteren na verloop van tijd.

5. Draag prettige kleding

Een trainingspak aan om te vliegen, dat hoeft niet, maar kies je kleding wel met enige zorg. Een iets te strakke spijkerbroek kan er tijdens een lange vlucht voor zorgen dat je net niet lekker in slaap valt. De temperatuur in het vliegtuig wil nog weleens iets te warm of iets te koud zijn. Het is daarom aan te raden om je in laagjes te kleden, zodat je je goed kunt aanpassen aan de temperatuur.

6. Reiskussens

Slapen in een stoel is niet voor iedereen even makkelijk, vandaar dat de ondersteuning van een reiskussen een goede hulpmiddel kan zijn. Ook voorkomt het dat je door gebrek aan ondersteuning met een stijve nek wakker wordt of tegen de schouder van je buurman. Hangt af van de betreffende buurman, of dit erg is.

7. Muziek

Naast oordopjes kan het opzetten van goede muziek ook helpen bij het afsluiten van storend geluid. Zorg ervoor dat je voor de vlucht een mooie afspeellijst hebt samengesteld voor het slapen gaan. Rustige muziek of zelfs natuurgeluiden kunnen je helpen te ontspannen.

8. Licht uit

Een mens slaapt beter in een donkere ruimte en juist dat is niet altijd het geval in een vliegtuigcabine. Neem daarom een slaapmasker mee om je lekker af te sluiten van het storende licht.

9. Slapen met een lege maag

Een knorrende maag kan je slaap flink verstoren. Om dit te voorkomen kun je zelf wat snacks mee nemen. Een koekje of wat nootjes helpen het ergste hongergevoel te stillen, waardoor je met een rustig gevoel kunt gaan slapen.

10. Beenruimte vrijhouden

Veel mensen nemen een tas mee naar hun plek in het vliegtuig, en plaatsen deze onder de stoel voor hen. Dit zorgt ervoor dat je minder beenruimte hebt, wat in het begin van de vlucht wellicht niet zo’n probleem is, maar na verloop van tijd begint het te irriteren. Probeer daarom zo veel mogelijk de ruimte vrij te houden om een ontspannen houding aan te nemen.

11. Drink niet teveel cafeïne

Zeker voor mensen die moeite hebben in slaap te vallen, is het aan te raden om geen of weinig cafeïne houdende dranken te nuttigen. Sla dat kopje koffie voor de vlucht eens over, hoe verleidelijk het ook ruikt. Het zal zeker helpen om de slaap te vatten.

12. Neem een koplampje mee

Wordt je toch wakker tijdens de vlucht en kun je even je slaap niet hervatten, doe even een sudoku en schijn je zelf bij. Door deze kleine geestelijke inspanning, zul je daarna vast weer in slaap vallen.

Feest kan beginnen
Goede geslapen tijdens je vlucht, dan kun je uitgerust aan het feest beginnen. Fijne vakantie gewenst. Vier je vakantie zoals je eigenlijk ook het leven moet vieren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe het zit met huidhonger

Wat niet meer in woorden kan worden gezegd en verstaan, wordt...

Bang voor turbulentie? Zeg het alfabet achterstevoren op!

Plotselinge 'luchtzakken', een hevig schuddend vliegtuig en handbagage dat uit opbergvakken...

Tips hoe om te gaan met vliegangst en turbulentie

Experts zeggen dat turbulentie een ongevaarlijk en vaak onvermijdelijk onderdeel van...

7 feitjes over vliegen die jij vast ook nog niet wist

Vraag jij je ook altijd af waarom het licht uitgaat tijdens...

Clichés om te mijden in profiel op datingsite

Je wilt als single gebruik gaan maken van datingsites, maar bent...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

SNP Natuurreizen