singles wintersport

Skipas wordt duurder deze winter

Wintersportfanaten en ski fans opgelet; de skipas wordt ook deze winter weer iets duurder. Snowplaza vergelijkt ieder jaar de prijzen van de skipassen en komt tot de conclusie dat de prijzen gemiddeld 5,30 duurder worden. Dit percentage is wel iets lager dan de stijging van het vorige seizoen.

130 skipassen

Of je nu alleen, met vrienden of met een enthousiaste groep singles op wintersport gaat, het is altijd handig om een beetje te weten wat het allemaal kost. Snowplaza heeft de prijzen van 130 skipassen in de Alpen met elkaar vergeleken. Conclusie is dat de prijzen gemiddeld met 3 procent zijn gestegen dit seizoen. Dit is gemiddeld 5,30 euro hoger dan vorig jaar voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen.

Skiliften

De meeste bergliftmaatschappijen houden de prijzen redelijk gelijk. Daarnaast is de wisselkoers van de Frank ten opzichte van de Euro momenteel iets gunstiger, waardoor je in Zwitserland gemiddeld 1 procent goedkoper uit bent deze winter.

Skipas

Gemiddeld betaal je komende winter 242,50 euro voor een 6-daagse skipas in de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vooral in Ski Arlberg is de prijs voor een liftpas flink gestegen. Hier betaal je dit seizoen 262 euro voor een 6-daagse skipas, wat 10 euro meer is dan vorig jaar. De duurste liftpas is net als vorig jaar die in Sölden (269 euro), gevolgd door Kitzbühel (256 euro).

Prijzig en voordelig skiën

Wie denkt dat skiën in de Alpen prijzig is, zou eens een liftticket moeten kopen in het Amerikaanse Aspen. Omgerekend betaal je 640 euro voor een 6-daagse skipas.

Skiën in Duitsland

In Duitsland blijven de prijzen in veel skigebieden, zoals Brauneck, Spitzingsee en Sudelfeld, gelijk aan vorig jaar. Echter, veel populaire skigebieden, worden wel duurder. Zo betaal je in Kleinwalsertal & Oberstdorf deze winter 1,9 procent meer voor je skipas (220 euro). In Skiliftkarussell Winterberg is dit zelfs 4,5 procent, maar met een prijs van 110 euro voor een 6-daagse skipas, blijft dit gebied natuurlijk nog steeds voordelig.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!