wintersport

Skiërs steeds roekelozer op wintersport

Gevaren off piste skiën nog teveel onderschat

Skiërs gedragen zich steeds roekelozer op wintersport. “Vooral net buiten de pistes gaan is schering en inslag. Onder afzettingen doorglippen kan levensgevaarlijk zijn vanwege lawines en spleten.”

Dat stelde directeur Bert Romani, commercieel directeur van de Nederlandse Ski Vereniging vanmorgen in De Telegraaf. Vanochtend gaf hij ook zijn visie op Radio Noord Holland.  “Er hoeft geen verbod voor off piste te komen, maar we moeten de wintersporter wél blijven waarschuwen.”

Lawine ongevallen

Aanleiding voor de aandacht voor de gevaren van off piste skiën was het lawine-ongeval afgelopen zaterdag in het Oostenrijkse Obergurgl, waarbij een Nederlander en een Brit om het leven kwamen. Romani: “Het is deze winter onze grootste zorg. Niet alleen jongeren spelen met hun leven, ook ouderen zien kennelijk de risico’s van off-piste skiën niet. Wij zien veel onervaren mensen die het avontuur opzoeken en niet goed weten wat ze aan het doen zijn. Zodra er even wat verse sneeuw ligt zien we veel wintersporters het pistepaaltje passeren zonder voldoende uitrusting en kennis.”

Gevaar onderschat

De gevaren van off piste skiën worden volgens hem dan ook enorm onderschat. “Je moet echt goed voorbereid zijn en voldoende ervaring hebben. Als je het avontuur van off piste wilt opzoeken, ga dan onder begeleiding van een gids, die er speciaal voor opgeleid en getraind is. Alleen dan verklein je het risico voor jezelf”, aldus Romani.

Blijven waarschuwen

Hij vindt overigens niet dat het off piste gaan verboden moet worden. “Het is een sport, die een hoop mensen veel plezier brengt, maar als je dit gaat verbieden, waar trek je dan de grens ?  Wat moet je dan doen met diepzeeduiken of  bergbeklimmen? Een verbod hoeft niet, maar we moeten de gewone wintersporter wel blijven waarschuwen.”, besluit Romani. Wil je verantwoord en veilig op wintersport met singles net als jij? Dat kan met deze eerste klas reisorganisaties. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!