intocht zwarte pieten

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…

Zaterdag is het eindelijk zover: de intocht van Sinterklaas. De ogen zullen tijdens dit kinderfeest amper gericht zijn op de Sint, de blije kindertjes of de boot met pakjes, nee, er wordt vooral gekeken naar de knechtjes van de goede, lieve Sint. Is Zwarte Piet zwart? Nee toch!

Regenboog Pieten

Dit jaar zijn de pieten bruin, zwart, geel, goud, paars, bekleed met stroopwafels, kaasblokjes of misschien wel met plakjes chorizo, je weet wel die lekkere worst uit Spanje! De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik nu al Sinterklaas moe ben en het “feest” moet nog beginnen. Zomaar een greep uit het nieuws van vandaag : “Raad van State vernietigt uitspraak rechtbank over Zwarte Piet”, “Bijna 900.000 mensen zien Zwarte Piet op het Sinterklaasjournaal”. Eerder deze week zaten er zes volwassen mensen bij het televisieprogramma van Jeroen Pauw te discussiëren of er nu wel of geen zwarte pieten in het Sinterklaasjournaal mochten verschijnen. Mensen…

Doorgeslagen

Zijn we niet een beetje doorgelsagen? De wereld staat in ‘brand’. Zo is er grote zorg over Ebola, de impact van IS, de nasleep van de ramp met de MH17 en waar hebben wij het over: Zwarte Piet. Natuurlijk, er is niets tegen een beetje modernisering van een oude klassieker, maar om het roer nu helemaal om te gooien en Zwarte Piet voorgoed in de ban te doen? Zo heb ik nog een paar oude Sjors en Sjimmie stripboeken liggen. Mogen die door mijn hopelijk in de verre toekomst te krijgen kleinkinderen dan ook niet meer gelezen worden?

Sjimmie

 

Kinderfeest

Laten we hopen dat deze hele ‘zwarte pieten gekte’ binnen de kortste keren verstomt en kinderen weer onbezorgd kunnen genieten van het Sinterklaasfeest. En of er nu een zwarte, gele, paarse of blauwe piet cadeautjes in de schoen legt, een zak met vrolijk gekleurde pakjes voor de deur zet, het zal ze waarschijnlijk een complete rotzorg zijn. Cadeautjes krijgen, dat is pas echt een feest!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!