Sinterklaas gescheiden ouders tips

Sinterklaasfeest vieren: 6 tips voor gescheiden ouders

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent: schoentjes zetten, liedjes zingen en natuurlijk genieten van snoepgoed, pepernoten, chocoladeletters en cadeautjes! De sinterklaastijd is een fijne tijd, maar wanneer je gescheiden bent kan het voor zowel ouders als kinderen voor extra spanningen zorgen. Daarom 6 tips voor een ontspannen sinterklaasfeest!

1# Maak afspraken met je ex

Bespreek als ouders van jullie kinderen wanneer je van plan bent Sinterklaas te vieren. Maak afspraken over het bijwonen van Sinterklaasvieringen op het werk of bij opa’s en oma’s. Ook al zijn de kinderen op die dag(en) toevallig bij jou, probeer je flexibel op te stellen. Gun de kinderen fijne en gezellig dagen bij allebei de ouders.

2# Dubbele cadeautjes

Probeer het geven van dubbele cadeautjes (ook in de schoen) te voorkomen. Spreek met je ex af hoeveel cadeautjes je wilt geven, is er sprake van overlap in jullie cadeautjes? Spreek dan af wie welk cadeautje geeft. Voornaamste is: daarmee voorkom je teleurstelling bij de kinderen.

3# Blijf positief

Wees positief over de cadeautjes die je kinderen bij je ex hebben gekregen, uit je oordeel over het cadeautje niet aan je kinderen. Ook al ben je het niet eens met de keuze voor dat cadeautje of vind je het maar niks, uit dit dan niet. Althans niet bij hen! Laat de kinderen genieten van de cadeautjes die ze bij beide hebben gekregen.

4# Teleurstelling voorkomen

Probeer teleurstelling bij je kinderen te voorkomen als ze hun cadeautje van Sinterklaas mee willen nemen naar de andere ouder. Mocht dit “problemen” geven met je ex, probeer hier dan afspraken over te maken. Wil één van de ouders dit niet, informeer dan vooraf aan de overdracht naar de andere ouder je kinderen.

5# Sinterklaas op school

Zorg als ouder ervoor dat je op de hoogte bent van de Sinterklaasviering op school. Gelukkig zijn al veel scholen “voorbereid” op de informatievoorziening richting ouders. Maak bijvoorbeeld afspraken met je ex over het kopen van cadeautjes, het maken van surprises en van gedichten voor klasgenootjes van jullie kinderen.

6# Niet negatief

Wees niet negatief over je ex als daar bijvoorbeeld wel uitbundig Sinterklaas wordt gevierd, maar dit bij jezelf minder groots of zelfs helemaal niet wordt gevierd vanwege financiële redenen. Geef daarbij nooit, richting je kinderen, je ex de schuld van het niet kunnen vieren van Sinterklaas.

LEES OOK: Sinterklaas tips voor alleenstaande ouders

 

Bron: scheidingsmediator

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.