Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
sinterklaas kinderen
16 november 2019

Sinterklaasavond als eenoudergezin: zo maak je er een fijne pakjesavond van!

Het is weer bijna zover: de Sint komt eraan en dat betekent pakjesavond in zicht! Als alleenstaande ouder is sinterklaasavond ietwat anders dan bij andere ‘complete’ gezinnen. Ook al heb je met je ex afspraken gemaakt, doorgaans wordt sinterklaasavond bij de ene of andere ouder gevierd. Of twee keer, bij allebei de ouders. Hoe maak je er voor je kinderen een fijne pakjesavond van?

Sinterklaasavond

Als je als alleenstaande ouder sinterklaasavond met je kinderen viert kom je soms voor wat uitdagingen te staan. Want wie zorgt er nu voor het tromgeroffel op de deur of het raam?  Wie leidt de kinderen af en hoe organiseer je een fijne avond met je kinderen?

Afwezigheid van papa of mama

De afwezigheid van de andere ouder kan juist op speciale dagen zoals Sinterklaas en Kerstmis voor kinderen weer hevig opspelen. De herinnering aan ‘vroeger’ is levendiger op bijzondere dagen dan de rest van het jaar. De dagdagelijkse dingen in een gezin zorgen voor weinig blijvende herinneringen, speciale feestdagen des te meer. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de leeftijd van je kind(eren) maar sta niet gek te kijken als ze ineens beginnen over ‘weet je nog hoe leuk het was toen..’ terwijl ze het daar anders nooit over hebben.

Praktische Sinterklaas tips met jonge kinderen

Vier je Sinterklaas dit jaar alleen met jonge kinderen? Met deze praktische tips maak je er een top avond van!

  • Zorg ruim op tijd voor alle kleine en grotere cadeautjes (bestel ze online) zodat je geen extra stress hebt in de dagen voor sinterklaasavond.
  • Wil je wel regelmatig wat in de schoentjes doen maar geen kapitalen kwijt zijn? Ga eens naar de Action en de Zeeman. Voor een klein prijsje, erg leuke mini cadeautjes
  • Vraag de buren of ze op een x tijdstip op de deur willen roffelen of op het raam en laat hen de zak met cadeautjes voor de deur zetten
  • Afleiding is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kinderen. Ga daarom met je kinderen aan de slag en bak op de dag zelf lekkere verse pepernoten!
  • Zie je het echt niet zitten om alleen met je kinderen Sinterklaas te vieren, vier het dan samen met iemand uit je familie. Opa’s oma’s, zus, broer, neefjes en nichtjes. Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Praktische Sinterklaas tips met oudere kinderen

Met oudere kinderen (die er niet meer in geloven) heb je natuurlijk een heel ander sinterklaasfeest. Om er toch een leuke avond van te maken, deze tips.

  • Vieren jij en je kinderen Sinterklaas met surprises, maak er dan geen geheim van wie, wie heeft getrokken. Zo kan jij je kinderen gewoon helpen met het vervolmaken van hun surprise. Het cadeautje en gedicht blijven natuurlijk tot op het allerlaatst geheim.
  • Zijn ze op een leeftijd dat speelgoed ‘kinderachtig’ is en is het vinden van passende cadeautjes heel moeilijk, denk dan eens aan een heel ander soort cadeau. Een dagje uit (Efteling, Dierentuin) of bij nog oudere kinderen aan een activiteit (dagje racecircuit, voetbalwedstrijd kaartjes of musical).
  • Geen zin in plakken en knutselen? Stel dan voor dat jullie dit jaar het sinterklaasspel spelen. Echt hartstikke gezellig en je bent de hele avond zoet.  Hier vind je de spelregels.
  • Op een zekere leeftijd zetten wat oudere kinderen hun schoentje niet meer, maar dan is het nog steeds erg leuk om je kids te verrassen voorafgaand aan sinterklaasavond. Verstop eens een chocoladeletter in de broodtrommel naar school of als je liever voor gezond gaat, dan stop je er een paar mandarijntje in met een lief briefje.
  • Twijfel je aan sinterklaasavond omdat de kinderen het ook al bij je ex vieren, verplaats jullie feestje dit jaar dan naar de kerst. Cadeautjes onder de boom op kerstavond is minstens net zo bijzonder, gezellig en speciaal. Voor jou én voor je kinderen.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Eerste eenoudervakanties in eigen land boekbaar

Eenoudergezinnen die hun zinnen hadden gezet op een welverdiende vakantie kunnen...

Van uit naar ineens thuis: tips voor singles, koppels en (eenouder)gezinnen

Of je nou alleen thuis zit, met je (nieuwe) partner of...

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin is toegenomen

Het aantal kinderen dat opgroeit in een eenoudergezin, is de afgelopen...

Ga je scheiden? Tips om deze periode te overleven

Niet alleen op de Dag van de Scheiding – 13 september...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie