sinterklaas tips singles eenoudergezin

Sinterklaas vieren als single

De Sint is weer in het land met zijn Pieten en de kans is groot dat je op een of andere manier met dit kinderfeest te maken krijgt. Op het werk tijdens de jaarlijkse Sinterklaasviering of anders wel om er met je eigen kroost een gezellige pakjesavond van te maken. Hoe je dat doet als single of eenoudergezin? Met deze tips!

1. Goed gedicht en juist cadeau

Ben je plotsklaps in de situatie terecht gekomen dat je loodjes hebt getrokken met je collega’s (die je eigenlijk nog niet zo heel goed kent) of vier je dit jaar als single een Sinterklaasfeest met vrienden van vrienden en kennissen dan kan je wel eens voor een behoorlijke uitdaging komen te staan. Wanneer je mensen niet zo goed kent is het lastig om een goed gedicht te schrijven of passende cadeautje te vinden. Gelukkig zijn er deze tips… 

2. Sinterklaas als eenoudergezin

Als alleenstaande ouder is sinterklaasavond vieren ietwat anders dan bij andere ‘complete’ gezinnen. Ook al heb je met je ex afspraken gemaakt, doorgaans wordt sinterklaasavond bij de ene of andere ouder gevierd. Of twee keer, bij allebei de ouders. Hoe maak je er voor je kinderen én jezelf een fijne pakjesavond van? Met deze tips! 

3. Voor singles in tijdnood

Druk, druk, druk en bijna Sinterklaasavond. Je hebt beloofd mee te doen met pakjesavond, surprise avond of met het grote sinterklaasspel en je komt er maar niet aan toe om cadeautjes te kopen, of een goed rijm in elkaar te draaien. Dan kun je wel wat tips gebruiken! 

4. Verwen recept voor pakjesavond

Vol verwachting klopt ons hart, want nog een paar weekjes en dan is het sinterklaasavond. Wil jij als single mama of papa je kroost extra verwennen? Dat hoeft niet alleen met grote, dure cadeaus, ellenlange gedichten of een enorme berg pakjes voor de deur. Binnen een handomdraai maak je namelijk deze overheerlijk warme chocolademelk. Wedden dat ze genieten? 

5. Pepernoten!

Ook als single mama of papa vier je natuurlijk een heerlijk avondje Sinterklaas. En dan mogen de pepernoten natuurlijk niet ontbreken. Wil je jezelf en de kids eens extra verwennen, bak ze dan zelf. Simpel en niet te versmaden. Ook leuk om ze samen met de kinderen te maken! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.