sinterklaasavond alleenstaande ouder

Sinterklaas tips voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder is sinterklaasavond ietwat anders dan bij andere ‘complete’ gezinnen. Ook al heb je met je ex afspraken gemaakt, doorgaans wordt sinterklaasavond bij de ene of andere ouder gevierd. Of twee keer, bij allebei de ouders. Hoe maak je er voor je kinderen een fijne pakjesavond van?

Als je als alleenstaande ouder sinterklaasavond met je kinderen viert kom je soms voor wat uitdagingen te staan. Want wie zorgt er nu voor het tromgeroffel op de deur of het raam?  Wie leidt de kinderen af en hoe organiseer je een fijne avond met je kinderen?

Afwezigheid van papa of mama

De afwezigheid van de andere ouder kan juist op speciale dagen zoals Sinterklaas en Kerstmis voor kinderen weer hevig opspelen. De herinnering aan ‘vroeger’ is levendiger op bijzondere dagen dan de rest van het jaar. De dagdagelijkse dingen in een gezin zorgen voor weinig blijvende herinneringen, speciale feestdagen des te meer. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de leeftijd van je kind(eren) maar sta niet gek te kijken als ze ineens beginnen over ‘weet je nog hoe leuk het was toen..’ terwijl ze het daar anders nooit over hebben.

Praktische Sinterklaas Tips jonge kinderen

Vier je Sinterklaas dit jaar alleen met jonge kinderen? Met deze praktische tips maak je er een top avond van!

  1. Zorg ruim op tijd voor alle kleine en grotere cadeautjes zodat je geen extra stress hebt in de dagen voor sinterklaasavond.
  2. Wil je wel regelmatig wat in de schoentjes doen maar geen kapitalen kwijt zijn? Ga eens naar de Action en de Zeeman. Voor een klein prijsje, erg leuke mini cadeautjes
  3. Vraag de buren of ze op een x tijdstip op de deur willen roffelen of op het raam en laat hen de zak met cadeautjes voor de deur zetten
  4. Afleiding is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kinderen. Ga daarom met je kinderen aan de slag en bak op de dag zelf lekkere verse pepernoten!
  5. Zie je het echt niet zitten om alleen met je kinderen Sinterklaas te vieren, vier het dan samen met iemand uit je familie. Opa’s oma’s, zus, broer, neefjes en nichtjes. Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Praktische Sinterklaas Tips oudere kinderen

Met oudere kinderen (die er niet meer in geloven) heb je natuurlijk een heel ander sinterklaasfeest. Om er toch een leuke avond van te maken, deze tips.

  1. Vieren jij en je kinderen Sinterklaas met surprises, maak er dan geen geheim van wie, wie heeft getrokken. Zo kan jij je kinderen gewoon helpen met het vervolmaken van hun surprise. Het cadeautje en gedicht blijven natuurlijk tot op het allerlaatst geheim.
  2. Zijn ze op een leeftijd dat speelgoed ‘kinderachtig’ is en is het vinden van passende cadeautjes heel moeilijk, denk dan eens aan een heel ander soort cadeau. Een dagje uit (Efteling, Dierentuin) of bij nog oudere kinderen aan een activiteit (dagje racecircuit, voetbalwedstrijd kaartjes of musical).
  3. Geen zin in plakken en knutselen? Stel dan voor dat jullie dit jaar het sinterklaasspel spelen. Echt hartstikke gezellig en je bent de hele avond zoet.  Hier vind je de spelregels.
  4. Op een zekere leeftijd zetten wat oudere kinderen hun schoentje niet meer, maar dan is het nog steeds erg leuk om je kids te verrassen voorafgaand aan sinterklaasavond. Verstop eens een chocoladeletter in de broodtrommel naar school of als je liever voor gezond gaat, dan stop je er een paar mandarijntje in met een lief briefje.
  5. Twijfel je aan sinterklaasavond omdat de kinderen het ook al bij je ex vieren, verplaats jullie feestje dit jaar dan naar de kerst. Cadeautjes onder de boom op kerstavond is minstens net zo bijzonder, gezellig en speciaal. Voor jou én voor je kinderen.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.