Vanavond viert Nederland pakjesavond. Tenzij je vorige maand al bent begonnen met je inkopen, is dit de laatste dag om je cadeautjes te scoren. Dat wordt sowieso stressen. Hier volgen wel zes tips om je last-minute sinterklaasinkopen zodanig te overleven zodat je vanavond ook nog genoeg energie hebt om er van te genieten.

1. Denk thuis al na over je plan van inkopen

Het scheelt je veel tijd en stress als je je inkopen goed voorbereid. Bedenk van te voren wat je wilt kopen en bij welke winkels je moet zijn. Maak een lijstje en bedenk in welke volgorde je de winkels af wilt lopen. Voor de echte planner is het slim thuis op Google Maps al een handige route te plannen.

2. Raak niet geïrriteerd door tijdgebrek

Je bent niet de enige die vandaag nog z’n slag moet slaan. Het is druk, heel druk. Leg je er bij neer en probeer niet geïrriteerd te raken. Je schiet er niks mee op als je gaat rennen, duwen en trekken. Neem de tijd voor je inkopen. Misschien ben je iets langer bezig, maar als je thuiskomst heb je in ieder geval nog energie. Voor de rest van het winkelend publiek is het trouwens ook fijn als jij niet als een gigantische stresskip door de winkel rent.

3. Wissel niet van rij

Het blijft altijd een lastig dilemma als je in de rij staat te wachten. Sta ik hier goed of ga ik toch in een andere rij staan? Sta je in de linker rij, gaat rechts sneller en andersom. Ons advies  is te blijven staan waar je staat en niet van rij te wisselen. Nooit. Je krijgt er altijd spijt van!

4. Kies één winkel

Wil je echt tijd besparen? Doe dan al je inkopen in één winkel. Dat betekent één keer je auto of fiets parkeren, één keer je mandje vol gooien en natuurlijk maar één keer in de rij.

5. Twee dezelfde cadeaus

Vier je Sinterklaas met je familie en daarnaast ook nog vrienden én je collega’s? Koop dan twee dezelfde cadeaus voor mensen die elkaar niet kennen. Dan hoef je niet twee verschillende cadeaus te verzinnen en naar twee verschillende winkels te gaan.

6. Te laat om je cadeaus online te kopen

Het is handig je cadeaus online te bestellen en morgen in huis te hebben. Maar daarvoor ben je nu te laat. Dus tóch maar je jas aan en even de stad in. Volgend jaar iets vroeger beginnen met de inkopen.