cadeau tips

Sinterklaas cadeau: weg ermee!

De Sint is nog maar net vertrokken en wat blijkt? Lang niet alle cadeaus van de goedheiligman zijn dit jaar in de smaak gevallen. Ruil en verkoopsites zoals Marktplaats en Ruilen constateren net na Sinterklaas een topdrukte rondom ongewenste geschenken.

Topdrukte na pakjesavond

Op de zondag na pakjesavond werden er op Marktplaats maar liefst een half miljoen nieuwe advertenties geplaatst om de pas gekregen cadeaus weer te kunnen verpatsen. Dat zijn er 150.000 meer dan op een normale verkoopdag meldde de site afgelopen maandag.

Aanbod

Het aanbod bestaat voornamelijk uit spelcomputer, spelletjes, boeken, CD’s, DVD’s, parfum, mutsen en shawls. Kennelijk heeft de Sint iets teveel van dit soort artikelen rondgestrooid. Ook op de site Ruilen.nl, waar cadeaus uitsluitend mogen worden geruild, is sprake van topdrukte. Gewoonlijk plaatsen de 70.000 aangesloten gebruikers 100 tot 150 items per dag om te ruilen. In de dagen na pakjesavond worden volgens eigenaar Richard Henderickx dagelijks tussen de 1000 en 2000 ruilobjecten aangeboden.

Afgedankte cadeaus

Henderickx noemt de hausse van afgedankte cadeaus begrijpelijk. ”Soms is de bon niet meer aanwezig of wil je niet op de tenen van de gever gaan staan door te zeggen dat je het geschenk wilt ruilen”, zegt hij. ”Mensen voelen zich gegeneerd om te zeggen dat het cadeau ze niet bevalt. Vandaar dat verkopen of ruilen in december een piek laat zien onder particulieren.”

Verkopen of weggeven?

Heb jij je gekregen Sinterklaascadeaus al verpatst? Mocht het nou niet meer lukken gezien het massale aanbod, je kunt ze altijd bewaren en volgend jaar aan een ander cadeau doen! Of met kerst natuurlijk..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!