cadeau tips

Sinterklaas cadeau: weg ermee!

De Sint is nog maar net vertrokken en wat blijkt? Lang niet alle cadeaus van de goedheiligman zijn dit jaar in de smaak gevallen. Ruil en verkoopsites zoals Marktplaats en Ruilen constateren net na Sinterklaas een topdrukte rondom ongewenste geschenken.

Topdrukte na pakjesavond

Op de zondag na pakjesavond werden er op Marktplaats maar liefst een half miljoen nieuwe advertenties geplaatst om de pas gekregen cadeaus weer te kunnen verpatsen. Dat zijn er 150.000 meer dan op een normale verkoopdag meldde de site afgelopen maandag.

Aanbod

Het aanbod bestaat voornamelijk uit spelcomputer, spelletjes, boeken, CD’s, DVD’s, parfum, mutsen en shawls. Kennelijk heeft de Sint iets teveel van dit soort artikelen rondgestrooid. Ook op de site Ruilen.nl, waar cadeaus uitsluitend mogen worden geruild, is sprake van topdrukte. Gewoonlijk plaatsen de 70.000 aangesloten gebruikers 100 tot 150 items per dag om te ruilen. In de dagen na pakjesavond worden volgens eigenaar Richard Henderickx dagelijks tussen de 1000 en 2000 ruilobjecten aangeboden.

Afgedankte cadeaus

Henderickx noemt de hausse van afgedankte cadeaus begrijpelijk. ”Soms is de bon niet meer aanwezig of wil je niet op de tenen van de gever gaan staan door te zeggen dat je het geschenk wilt ruilen”, zegt hij. ”Mensen voelen zich gegeneerd om te zeggen dat het cadeau ze niet bevalt. Vandaar dat verkopen of ruilen in december een piek laat zien onder particulieren.”

Verkopen of weggeven?

Heb jij je gekregen Sinterklaascadeaus al verpatst? Mocht het nou niet meer lukken gezien het massale aanbod, je kunt ze altijd bewaren en volgend jaar aan een ander cadeau doen! Of met kerst natuurlijk..

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?