Omdat ik dit weekend in het prachtige Barcelona verblijf, waar ik ongetwijfeld ga genieten van heerlijke tapas en dito sangria, wil ik jullie graag een beetje mee laten proeven. Op afstand weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken toch? Met een beetje geluk is het vandaag nog prima weer (zo niet dan ook lekker) en geniet je net als ik van dit frisse, fruitige, zomerse drankje!
Wat heb je nodig:
1/2 citroen
1 sinaasappel
1/2 doosje zomerfruit (diepvries mag ook)
1/2 liter Spaanse rode wijn
100 ml Grand Marnier (sinaasappellikeur)
1/2 liter spa groen of 7up
Hoe maak je ‘m klaar?
Gebruik een grote kan (meer dan 1 liter), snij de geboende citroen en sinasappel in dunne plakjes en doe ze in de kan. Doe het zomerfruit erbij. Schenk de likeur, rode wijn en frisdrank erbij, roer met een houten pollepel en zet weg in de koelkast. Een uurtje later inschenken in hoge glazen, rietje erin en genieten maar!