tiramisu voor singles

Singlesrecept: Tiramisu om singles blij te maken

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans recept. De naam betekent letterlijk “trek mij omhoog”, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak me blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen. Nu wil ik er niet op aansturen dat singles zielig zijn, maar ik denk dat er wel een aantal singles zijn die zich zo voor de kerstdagen toch wel een ietsie pietsie zielig voelen in hun eentje. Maak dan dit gerecht voor je zelf en je kunt de hele wereld weer aan. En als je onverwacht bezoek krijgt dan heb je zeker genoeg.

Singlesrecept: Tiramisu om de wereld aan te kunnen

(genoeg voor 3 porties)

Nodig:
3 eidooiers
30 gr basterdsuiker
pakje monchou van 150 gr
1/8 l slagroom
2 lepels amaretto
pakje lange vingers
klein kopje sterke koffie

 Bereidingswijze:

1. De eidooiers met 10 gr  suiker aubain marie koken.

2. Kloppen tot dikke lobbige mix ontstaat.

3. Deze mix  laten afkoelen.

4. Slagroom met 10 gr suiker stijfkloppen.

5. De overige 10 gr suiker door de koffie heen roeren.

6. Saus maken: monchou en afgekoelde eidooiers samenvoegen en pureren.

7. Hier de opgeklopte slagroom toevoegen tot taaie romige saus ontstaat.

8. In glazen schaal de lange vingers met de suikerlaag naar beneden uitvullen.

9. Hierop helft van amaretto met koffiemengsel, koekjes moeten nattig zijn, niet drassig.

10. Hierop helft van ei en monchou mengsel.

11. Daarna laagje amaretto koffie mengsel hierover verdelen.

12. Als laatste laag ei met monchou mengsel hierover uitspreiden.
Tip:
Overnacht in de koelkast plaatsen, dan zijn lange vingers zacht geworden.
Bestrooien met cacoapoeder, voor de finishing touch.

Voor als er wat beslag over blijft

Er ging geen kerst of etentje voorbij dat ik deze Tiramisu niet maakte. Ik maakte dan een dubbele portie. Er bleef dan altijd wat ei monchou mengsel achter in de beslagkom. Dat was dan heerlijk met het restje  sterke koffie met het scheutje Amaretto.  Misschien moet ik het ook weer eens gaan maken. Om je (lange) vingers bij af te likken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.