Na een lange dag hard werken ben je toe aan een lekkere maaltijd. Dat in een lekker gerecht niet perse vlees hoeft te zitten daar is iedereen wel van doordrongen. Dat je dan wel moet zorgen voor een vervanger om je eiwitten binnen te krijgen, is ook logisch. Noten zijn daarin een heel goed alternatief. Groene groenten zijn daarbij een bron van nodige kalium. Dus mooi recept waarmee je ook nog goed voor je zelf en je darmen zorgt.
Singlesrecept: Paksoi met notenrijst
Voedzaam, snel en smakelijk op je bord. Je oog wilt ook wat.
Te bereiden binnen 30 minuten. Vegetarisch. Roerbakken.
Ingrediënten(voor 1 persoon):
100 g pandanrijst (pak a 400 g)
50 g gemengde noten (ongezouten)
30 g gewelde abrikozen en/of rozijnen
1 teentje knoflook
1 kleine rode paprika
halve struik paksoi
3 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze:
1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
2. Noten grof hakken.
3. Abrikozen in stukjes snijden en evt. rozijnen even in water wellen.
4. Knoflook pellen en in stukjes hakken.
5. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
6. Paksoi schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
7. In wok olie verhitten. Knoflook en paprika ca. 2 minuten bakken.
8. Paksoi toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
9. Noten en abrikozen door rijst scheppen.
10.Rijst serveren met roergebakken paksoi.
Eet smakelijk
Wil je zien welke groenten nog meer goed zijn voor je darmen? We hadden daar eerder een artikel over.