lasagne met zalm

Singlesrecept: Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne is een gerecht waar je niet altijd tijd en zin in hebt om dat te maken aan het einde van de dag. Maar het is wel de moeite waard. Het is restaurant waardig vind ik vaak. Je kunt het wel makkelijk een dag van te voren bereiden zodat het alleen nog maar de oven in hoeft. Dat kun je dan weer doen als je in de pannen staat te roeren voor het gerecht van deze dag.

Vergeet de witte wijn niet koud te leggen

Wanneer je het ook nog eens verdeeld over twee schalen, heb je er één voor in de vriezer en één voor morgenavond.. Heerlijk toch het vooruitzicht morgen zo aan te kunnen schuiven, bij je zelf aan een mooi gedekt tafel.”Doe mij maar een lasagne met zalm, spinazie en kaassaus.” Vergeet niet een flesje witte wijn koud te leggen.

Singlesrecept: Lasagne met zalm, spinazie en kaassaus

Ingrediënten: ( voor twee grote porties) 

1. 6 lasagnevellen
2. 50 gr boter
3. 1 ui, fijngesneden
4. 1 teentje knoflook, fijngesneden
5. 25 gr witte bloem
6. 1 theelepel zout
7. 300 ml visbouillon
8. 250 ml melk
9. 200 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
10. 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te verwerken
11. eetlepel verse fijngesneden basilicum of oregano
12. 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
13. 200 gr gerookte zalm, in reepjes
14. 400 gr verse spinazie, gewassen
15. 200 gr ricotta

Bereidingswijze:

Bereiding: 30 min    In oven: 45 min

1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de lasagnebladen in 8-10 minuten gaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Of Lasagna bladen gebruiken die niet voorgekookt hoeven te worden.

2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en boter onder frequent roeren zacht bakken. Bloem en zout erdoor roeren en verwarmen tot het pruttelt. Bouillon en melk toevoegen en onder constant roeren 1 minuut laten koken. 1/2 van de mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas erdoor roeren. Kruiden met basilicum, oregano en zwarte peper. Van het vuur halen en apart zetten.

3. 1/3 van de saus over de bodem van een langwerpige ovenschaal verspreiden. 1 lasagneblad, de ricotta en zalm erover verdelen. 1 lasagneblad over de zalm leggen en overgieten met 1/3 van de saus, spinazie en resterende mozzarella en Parmezaanse kaas. Derde lasagneblad over de kaas leggen, met resterende saus overgieten en bestrooien met Parmezaanse kaas.

4. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.