De ene dag is het echt herfst, de andere waan je je nog in de nazomer. Ook in de keuken is het qua gerechten wisselen geblazen. Van een luchtige salade tot een heerlijk herfstsoepje! Verlang je nog een beetje naar het zomerse weer: dan is dit visreceptje niet te versmaden!
De smaak van spinazie, tomaat, kabeljauw en pijnboompitten laat zich uitstekend combineren. Ook fijn dat je dit makkelijk voor 1 persoon kunt klaarmaken, maar ook eenvoudig voor meer personen wanneer je eters krijgt. Ook fijn: het gaat allemaal in één ovenschaaltje.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
1 kabeljauwhaasje
100 gram cherrytomaten
200 gram verse spinazie
100 gram ricotta
35 gram pijnboompitten
paar blaadjes verse basilicum
1 kleine ui
peper, zout, olijfolie
citroensap
Zo maak je het klaar:
Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigszins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een ½ tot hele eetlepel olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken.
Leg de vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je laatste 2 minuten de grill er bij aan zetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta.
Op zoek naar nog meer lekkere en makkelijke recepten voor singles? Kijk dan even bij onze singlesrecepten!
Bron: leukerecepten