De zomer bleef maar duren. Heerlijk. Maar nu ineens worden de dagen duidelijk korter, dat is jammer. Het koelt echt al af in de avond. Ook volgens de kalender is de herfst deze week begonnen. Een kopje warme soep met een boterham is dan een goed avondmaal.
Soep met verschillende groenten
Wij zaten de denken aan een herfst groentesoepje. Wikipedia laat weten dat groentesoep een soep is met als belangrijkste ingrediënten verschillende groenten. Als één groente overheerst, of de basis van de soep is, wordt de soep geen groentesoep meer genoemd, maar bijvoorbeeld tomatensoep of erwtensoep. Dus de keuze van de door jou toe te voegen groente gaat de naam van de soep bepalen. Vroege herfst met accent op groen of late herfst met accent op oranjebruin.
Singlesrecept: herfst groentesoep
Gezond, snel en zo kleurig als je zelf wilt.
Ingrediënten:
150g kalkoenfilets
1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
450 gram soepgroenten naar eigen keus:
Groen: courgette, selderij, prei, erwtjes, bosuitjes, snijbonen,
Oranjebruin: wortel, pompoen, grotchampignons, oranje paprika,
Bruine boterham
Pesto
Brushetta
Bereiding:
1. Snijd de kalkoen in kleine blokjes.
2. Leg wat rozemarijn opzij voor de garnering.
3. Pluk de rozemarijn naalden van de takken en hak ze fijn.
4. Pel de knoflook.
5. Bak het vlees rondom bruin in een pan in de hete olijfolie.
6. Voeg de rozemarijn, geperste knoflook toe en bak kort mee.
7. Kook 1/2 liter water.
8. Snijd de groente grof of fijn, voeg de soepgroenten toe.
9. Laat 10 minuten koken op een laag vuur.
10. Takje rozemarijn op de soep in je soepkom om het af te maken.
Bruine boterham geroosterd, besmeren met pesto of brushetta, al naar gelang de kleur van de soep.