Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind. Hou je van schelpdieren en mosselen met een zwoel mediterraans smaakje dan heb ik het perfecte mosselrecept voor jou!
Singlesrecept: mosselen uit de wok voor 1 persoon
Wat heb je nodig:
1 kilo mosselen
Paar kleine tomaatjes
1 ui
3 tenen knoflook
Handje gesnipperde peterselie
Kookroom of slagroom
Witte wijn
Peper en Zout
Olijfolie
Wok
Aluminiumfolie
Hoe ga je te werk in de keuken:
Spoel de mosselen onder koud stromend water af, gooi kapotte schelpen weg. Laat ze uitlekken in een vergiet. Doe een flinke scheut olijfolie in de wok (laat goed warm worden!) fruit hierin het gesnipperde uitje, teentjes knoflook, de helft van de peterselie en de tomaatjes in. Als het hele prutje lekker geurt dan mik je de mosselen erbij, scheutje witte wijn erover en de deksel op de pan. Na een minuut of zes, zeven (tussendoor af en toe even de pan schudden) staan de mosselen allemaal open.
Schep ze eruit met een schuimspaan, bewaar ze in een schaal (misschien beetje voorverwarmen in de oven) dek ze af met aluminiumfolie. Meng de room met het overgebleven kookvocht en kook het een beetje in. Schenk het over de mosselen in de schaal, strooi de rest van de peterselie erover en klaar ben je! Eet er een knapperig broodje of stokbrood bij en je hebt echt een overheerlijke 1 persoonsmaaltijd.
Hou je mosselen over? Geen nood, je bakt ze de volgende dag gewoon even op in de pan of in de over. Smullen maar!