boerenkool stamppot

Singlesrecept: Boerenkoolstamp op zijn Frans

De kerstdagen hebben we weer achter ons. Jij hebt vast ook heerlijk gegeten. Beetje veel misschien, mogelijk aan de culinaire kant. De dag na kerst begon de sneeuw te vallen. Dus alles bij elkaar wordt het gewoon weer eens tijd voor stamppot. Boerenkoolstamppot maar een beetje culinair, op zijn Frans. Om weer langzaam in ons gewone eetpatroon te komen.

Een boerenkool stamppot met een Frans smaakje. De stamppot wordt lekkerder door prei toe te voegen. Anders dan anders door de kruidenboter, geraspte kaas en augurken. Natuurlijk ontbreken de rookworst en de speklapjes niet.

Singlesrecept: Boerenkoolstamp op zijn Frans

Voorbereiding: 20min
Bereiding: 30min
Porties: 2 (makkelijk in te vriezen)

Ingrediënten:
0,5 kg aardappelen
1 kleine zak gesneden verse boerenkool
1 kleine  prei
1 halve rookworst
1 ons speklapjes
pakje kruidenkaas met knoflook
glas melk
beetje geraspte kaas
beetje melk
augurken, zoetzuur

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen (half onder water) samen met prei (in stukjes gesneden) en daarop de boerenkool met de rookworst op een zacht vuur gaar (ca. 30 minuten).
2. Neem de worst eruit en snij deze in plakken.
3. Intussen de speklapjes uitbakken.
4. Stamp de aardappelen, prei en boerenkool door elkaar en voeg eventueel wat melk toe zodat het een smeuïge geheel wordt.
5. Schep op een bord een flinke schep stamppot, gegarneerd met stukjes augurken, plakjes rookworst en spek naar kezuze.
6. In het midden een beetje kruidenboter aanbrengen.
7. Geraspte kaas erover heen.

Toch weer een feestmaal.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.