De kerstdagen hebben we weer achter ons. Jij hebt vast ook heerlijk gegeten. Beetje veel misschien, mogelijk aan de culinaire kant. De dag na kerst begon de sneeuw te vallen. Dus alles bij elkaar wordt het gewoon weer eens tijd voor stamppot. Boerenkoolstamppot maar een beetje culinair, op zijn Frans. Om weer langzaam in ons gewone eetpatroon te komen.

Een boerenkool stamppot met een Frans smaakje. De stamppot wordt lekkerder door prei toe te voegen. Anders dan anders door de kruidenboter, geraspte kaas en augurken. Natuurlijk ontbreken de rookworst en de speklapjes niet.

Singlesrecept: Boerenkoolstamp op zijn Frans

Voorbereiding: 20min
Bereiding: 30min
Porties: 2 (makkelijk in te vriezen)

Ingrediënten:
0,5 kg aardappelen
1 kleine zak gesneden verse boerenkool
1 kleine  prei
1 halve rookworst
1 ons speklapjes
pakje kruidenkaas met knoflook
glas melk
beetje geraspte kaas
beetje melk
augurken, zoetzuur

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen (half onder water) samen met prei (in stukjes gesneden) en daarop de boerenkool met de rookworst op een zacht vuur gaar (ca. 30 minuten).
2. Neem de worst eruit en snij deze in plakken.
3. Intussen de speklapjes uitbakken.
4. Stamp de aardappelen, prei en boerenkool door elkaar en voeg eventueel wat melk toe zodat het een smeuïge geheel wordt.
5. Schep op een bord een flinke schep stamppot, gegarneerd met stukjes augurken, plakjes rookworst en spek naar kezuze.
6. In het midden een beetje kruidenboter aanbrengen.
7. Geraspte kaas erover heen.

Toch weer een feestmaal.