valentijn schrijven

Singles & Zo

Toen ik het nieuws over Sanoma vernam prees ik mezelf weer eens gelukkig. Natuurlijk droom ik wel eens van een mega redactie, fotoshoots op locatie en geld in overvloed om iedere vernieuwing a la minute te kunnen realiseren. Maar ik zou vandaag de dag niet met al die redacteuren en werknemers willen ruilen. Om het blad waar je je ziel en zaligheid in hebt gelegd opeens in rook te zien opgaan doet gewoon pijn. Nieuwe Revu staat zelfs op Marktplaats. Tja.

Crisis

Het grootste voordeel om geen onderdeel te zijn van een groter concern is dat je het lot grotendeels in eigen hand hebt en houdt. Natuurlijk, aan een economische crisis kunnen wij ook weinig veranderen. Maar met onversneden passie, een berg aan doorzettingsvermogen, bedachtzaam ondernemen en de benodigde creativiteit komen we die recessie wel door. Hoop ik. Want zekerheden bestaan er natuurlijk niet in het leven.

Online versus offline

Nog een voornaam verschil is dat Singlessite enkel online beschikbaar is. Tijdschriften hebben niet alleen last van de recessie, veel concurrentie binnen eenzelfde doelgroep maar ook nog eens van de wondere wereld van het internet. Bladen die het nog wel goed verkopen hebben een hoge mate van uniciteit of zijn gericht op lezers met een specifieke interesse. Je zou denken dat er dan ook wel een markt zou zijn voor een tijdschrift over en voor singles. Singlessite.nl offline zeg maar. Nou niet dus.

Big Brother

Deze logica is in het verleden gevolgd door onder andere Bart Spring in ’ t Veld (winnaar van de eerste Big Brother) die samen met een aantal anderen het magazine “Single” in Nederland introduceerde. Het was geen lang leven beschoren want na relatief korte tijd ging het failliet door mismanagement. Een nieuwe poging werd gewaagd door Mr. Candelight himself: Jan van Veen. Samen met uitgeverij Audax werd er een nieuw magazine voor singles op de markt gebracht. Wij leverden destijds info vanuit onze agenda aan om de single ook op papier kennis te laten maken met alle uitgaansmogelijkheden in Nederland. Aan het tijdschrift werd zelfs een datingsite gekoppeld met de naam: Candelight Dating. Beiden zijn inmiddels ter ziele.

Blad voor singles

Dit heeft mij geleerd dat de single in Nederland niet echt zit te wachten op een speciaal blad. Je hoeft ook geen wetenschappelijk onderzoek te doen om te begrijpen waarom niet. Ten eerste is de doelgroep singles vluchtig. Van single naar duo kan binnen een paar weken gepiept zijn. Ten tweede zijn 98 % van de singles in Nederland tijdelijk alleen, net als between jobs, zijn ze nu between relationships . Daarom identificeren ze zichzelf niet altijd als single. Ten derde is “single zijn” geen hobby , interesse, passie of vakgebied dus vanuit dat oogpunt zien ze zo’n blad niet als voldoende toegevoegde waarde. Waarom ze dan massaal wel naar Singlessite.nl komen is weer een heel ander verhaal. Dat komt nog wel eens.

Voor nu wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het deelnemen aan onze enquête. We zijn echt bijzonder blij met zoveel reacties en alle nuttige input. Daarmee kunnen we lekker aan de slag. We gaan er voor zorgen dat Singlessite.nl in de toekomst nog beter aansluit aan de nieuwsgierigheid van de single in Nederland. Want wij willen echt graag nog een poosje mee.

Monique, redactie Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.