valentijn schrijven

Singles & Zo

Toen ik het nieuws over Sanoma vernam prees ik mezelf weer eens gelukkig. Natuurlijk droom ik wel eens van een mega redactie, fotoshoots op locatie en geld in overvloed om iedere vernieuwing a la minute te kunnen realiseren. Maar ik zou vandaag de dag niet met al die redacteuren en werknemers willen ruilen. Om het blad waar je je ziel en zaligheid in hebt gelegd opeens in rook te zien opgaan doet gewoon pijn. Nieuwe Revu staat zelfs op Marktplaats. Tja.

Crisis

Het grootste voordeel om geen onderdeel te zijn van een groter concern is dat je het lot grotendeels in eigen hand hebt en houdt. Natuurlijk, aan een economische crisis kunnen wij ook weinig veranderen. Maar met onversneden passie, een berg aan doorzettingsvermogen, bedachtzaam ondernemen en de benodigde creativiteit komen we die recessie wel door. Hoop ik. Want zekerheden bestaan er natuurlijk niet in het leven.

Online versus offline

Nog een voornaam verschil is dat Singlessite enkel online beschikbaar is. Tijdschriften hebben niet alleen last van de recessie, veel concurrentie binnen eenzelfde doelgroep maar ook nog eens van de wondere wereld van het internet. Bladen die het nog wel goed verkopen hebben een hoge mate van uniciteit of zijn gericht op lezers met een specifieke interesse. Je zou denken dat er dan ook wel een markt zou zijn voor een tijdschrift over en voor singles. Singlessite.nl offline zeg maar. Nou niet dus.

Big Brother

Deze logica is in het verleden gevolgd door onder andere Bart Spring in ’ t Veld (winnaar van de eerste Big Brother) die samen met een aantal anderen het magazine “Single” in Nederland introduceerde. Het was geen lang leven beschoren want na relatief korte tijd ging het failliet door mismanagement. Een nieuwe poging werd gewaagd door Mr. Candelight himself: Jan van Veen. Samen met uitgeverij Audax werd er een nieuw magazine voor singles op de markt gebracht. Wij leverden destijds info vanuit onze agenda aan om de single ook op papier kennis te laten maken met alle uitgaansmogelijkheden in Nederland. Aan het tijdschrift werd zelfs een datingsite gekoppeld met de naam: Candelight Dating. Beiden zijn inmiddels ter ziele.

Blad voor singles

Dit heeft mij geleerd dat de single in Nederland niet echt zit te wachten op een speciaal blad. Je hoeft ook geen wetenschappelijk onderzoek te doen om te begrijpen waarom niet. Ten eerste is de doelgroep singles vluchtig. Van single naar duo kan binnen een paar weken gepiept zijn. Ten tweede zijn 98 % van de singles in Nederland tijdelijk alleen, net als between jobs, zijn ze nu between relationships . Daarom identificeren ze zichzelf niet altijd als single. Ten derde is “single zijn” geen hobby , interesse, passie of vakgebied dus vanuit dat oogpunt zien ze zo’n blad niet als voldoende toegevoegde waarde. Waarom ze dan massaal wel naar Singlessite.nl komen is weer een heel ander verhaal. Dat komt nog wel eens.

Voor nu wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het deelnemen aan onze enquête. We zijn echt bijzonder blij met zoveel reacties en alle nuttige input. Daarmee kunnen we lekker aan de slag. We gaan er voor zorgen dat Singlessite.nl in de toekomst nog beter aansluit aan de nieuwsgierigheid van de single in Nederland. Want wij willen echt graag nog een poosje mee.

Monique, redactie Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.