gelukkig zijn alleen

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Is single zijn alleen leuk als je jong bent? Absoluut niet! Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen de 40 en 85 jaar blijkt dat singles steeds gelukkiger zijn. Zeg maar dag dag tegen het imago van ouwe vrijster, happy single zijn is hot!

Ons liefdesleven onder de loep

In een Duits onderzoek vulden 2500 mensen in 2008 en 2014 vragenlijsten in over hun liefdesleven. Deze deelnemers waren mannen en vrouwen tussen de 40 en 85 jaar.

Als single door het leven

In Nederland gaan er momenteel al 2,5 miljoen volwassenen als single door het leven. Volgens statistieken gaat het aantal singles de komende 15 à 20 jaar zelfs stijgen tot 3,3 miljoen. Veel singles zijn hartstikke blij met hun status en willen niet anders meer. Zo’n 25 procent van de single vrouwen in Nederland tussen de 35 en 65 jaar zegt niet meer te verlangen naar een vaste partner.

Single zijn wordt minder bepalend voor eenzaamheid

Terug naar het Duitse onderzoek. Over het algemeen voelden de deelnemers zonder relatie zich eenzamer dan de deelnemers die wel een relatie hebben. Maar goed nieuws: naarmate de vrijgezellen ouder werden, voelden ze zich minder eenzaam in hun vrijgezelle bestaan. Dus naarmate je ouder wordt, word je vanzelf meer tevreden met je status als single.

Bron: ze.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam