single vrouw blij

Singles zijn gelukkiger dan de meeste mensen denken

Als je relatie net voorbij is geef je het niet graag toe, maar single zijn is helemaal niet zo erg. Het heeft zelfs voordelen! Happify – een website en app gespecialiseerd in positieve psychologie – deed onderzoek naar waarom singles gelukkiger zijn dan de meeste mensen denken. Dit zijn de vijf leukste redenen.

1. Singles hebben meer vrienden

Dat singles eenzaam zijn, is een mythe. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat vrijgezellen meer hulp krijgen én beter in contact blijven met hun ouders, broers of zussen, buren en vrienden. Bovendien heb je als single ook meer intieme vriendschappen.

2. Singles zijn gelukkiger met hun baan

Als je grote levensgebeurtenissen zoals het huwelijk hebt meegemaakt, is de kans groter dat je baan je minder voldoening geeft. Dit gebeurt vaker bij vrouwen dan bij mannen. Als je je werk leuk vindt, kun je dus beter nog even wachten met trouwen.

3. Singles zijn wereldverbeteraars

Als single woman voel je je doorgaans meer betrokken bij andere vrouwen waardoor je ook meer het gevoel krijgt dat je deel uitmaakt van die gemeenschap. Je kunt in het vrijgezellenleven trouwens ook meer tijd spenderen aan steunen van goede doelen of een minder bekwame buur helpen. Goed gevoel verzekerd!

4. Singles zijn fitter

Als je single ben je beter in vorm dan mensen in een relatie. Uit een Engels onderzoek blijkt dat 73 procent van de ondervraagden die onvoldoende lichaamsbeweging uitoefenen, getrouwd zijn.

5. Gelukkige singles nemen geen genoegen met minder

Happify meldt ook aan dat singles die hun status durven te omarmen en dus niet bang zijn op zichzelf aangewezen te zijn, uiteindelijk ook beter af zijn in een relatie. Wie namelijk bang is om alleen te zijn, loopt grotere kans in relaties te settelen for less.

Bronnen: Happify / Elle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.