singles ontmoeten

Singles zijn egoïstisch, of niet?

Je bent al een poosje single en hebt je leven eigenlijk helemaal prima voor elkaar. Een leuke uitdagende baan, fijne vrienden, gezellig huis en je kunt gaan en staan waar je wilt. Maar… ergens wil je ook graag een vaste relatie. Moet je dan je vrij-gezellige singleleven opgegeven? En als je dat niet wilt, ben je dan egoïstisch? 

Nou, deels wel en deels niet. Stel jezelf de vraag wat je wil in het leven en in de liefde? En hoe ziet jouw nieuwe lief het leven met jou? Misschien heeft je kersverse lover ook een hele poos een prettig singleleven gehad en is hij of zij nu helemaal klaar om te settelen. Of komt je nieuwe lief net uit een relatie en heeft hij of zij nog echt veel ruimte en tijd nodig voor zichzelf? Hoe dan ook, als je beslist om samen verder te gaan, dan ontkom je er niet aan om een paar dingen op te offeren, maar de vraag is hoeveel?

Enig egoïsme is gezond

Hoe verliefd je ook op elkaar bent, het is helemaal niet gek dat je ook tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt. In een gezonde relatie heb je voldoende tijd en aandacht voor elkaar maar ook voor jezelf. Dit moet natuurlijk in balans zijn. Dus ook als jouw nieuwe vlam het liefst ieder moment van de dag met jou wil doorbrengen en jij dit niet zo ziet zitten ben je geen egoïst, maar gewoon heel gezond bezig.

Balans in de liefde

Wees van het begin af aan wel duidelijk en eerlijk zodat er geen misverstanden ontstaan verderop in de relatie. Ziet hij of zij deze balans en de mate van ruimte, vrijheid en tijd voor jezelf niet zitten? Dan kan je waarschijnlijk beter besluiten om niet verder te gaan met deze relatie. Als iemand je gaat claimen voelt dat niet prettig en het gaat je echt tegenstaan om dingen te moeten laten voor de relatie waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Hoe lastig ook, dan is dit niet de juiste partner voor jou en kan je voor nu beter single blijven.

Schrappen in die agenda!

Als single heb je de luxe om je agenda helemaal vol te plannen en je leven in te richten zoals jij dat fijn vindt. Maandagavond cursus, dinsdagavond sportavond, woensdag etentje met vrienden, donderdag naar de film, vrijdag…. Kijk, je hele week inclusief het weekend vol plannen is helemaal prima natuurlijk, maar dat werkt niet echt geweldig als je een relatie aangaat.

Geven en nemen

Je hoeft heus niet je hele sociale leven overhoop te gooien en alles te annuleren maar het is geven en nemen, dus ook jij zal dingen moeten schrappen in die overvolle agenda van je. Je nieuwe lief hoeft niet iedere avond bij je op de bank te zitten, maar jij hoeft ook niet iedere avond de hort op te zijn. Misschien is het leuk om hem of haar te betrekken bij een van je normaal gesproken single-activiteiten. Dan hoef je deze ook niet op te geven! 😉

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.