singles ontmoeten
17 October 2015

Singles zijn egoïstisch, of niet?

Je bent al een poosje single en hebt je leven eigenlijk helemaal prima voor elkaar. Een leuke uitdagende baan, fijne vrienden, gezellig huis en je kunt gaan en staan waar je wilt. Maar… ergens wil je ook graag een vaste relatie. Moet je dan je vrij-gezellige singleleven opgegeven? En als je dat niet wilt, ben je dan egoïstisch? 

Nou, deels wel en deels niet. Stel jezelf de vraag wat je wil in het leven en in de liefde? En hoe ziet jouw nieuwe lief het leven met jou? Misschien heeft je kersverse lover ook een hele poos een prettig singleleven gehad en is hij of zij nu helemaal klaar om te settelen. Of komt je nieuwe lief net uit een relatie en heeft hij of zij nog echt veel ruimte en tijd nodig voor zichzelf? Hoe dan ook, als je beslist om samen verder te gaan, dan ontkom je er niet aan om een paar dingen op te offeren, maar de vraag is hoeveel?

Enig egoïsme is gezond

Hoe verliefd je ook op elkaar bent, het is helemaal niet gek dat je ook tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt. In een gezonde relatie heb je voldoende tijd en aandacht voor elkaar maar ook voor jezelf. Dit moet natuurlijk in balans zijn. Dus ook als jouw nieuwe vlam het liefst ieder moment van de dag met jou wil doorbrengen en jij dit niet zo ziet zitten ben je geen egoïst, maar gewoon heel gezond bezig.

Balans in de liefde

Wees van het begin af aan wel duidelijk en eerlijk zodat er geen misverstanden ontstaan verderop in de relatie. Ziet hij of zij deze balans en de mate van ruimte, vrijheid en tijd voor jezelf niet zitten? Dan kan je waarschijnlijk beter besluiten om niet verder te gaan met deze relatie. Als iemand je gaat claimen voelt dat niet prettig en het gaat je echt tegenstaan om dingen te moeten laten voor de relatie waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Hoe lastig ook, dan is dit niet de juiste partner voor jou en kan je voor nu beter single blijven.

Schrappen in die agenda!

Als single heb je de luxe om je agenda helemaal vol te plannen en je leven in te richten zoals jij dat fijn vindt. Maandagavond cursus, dinsdagavond sportavond, woensdag etentje met vrienden, donderdag naar de film, vrijdag…. Kijk, je hele week inclusief het weekend vol plannen is helemaal prima natuurlijk, maar dat werkt niet echt geweldig als je een relatie aangaat.

Geven en nemen

Je hoeft heus niet je hele sociale leven overhoop te gooien en alles te annuleren maar het is geven en nemen, dus ook jij zal dingen moeten schrappen in die overvolle agenda van je. Je nieuwe lief hoeft niet iedere avond bij je op de bank te zitten, maar jij hoeft ook niet iedere avond de hort op te zijn. Misschien is het leuk om hem of haar te betrekken bij een van je normaal gesproken single-activiteiten. Dan hoef je deze ook niet op te geven! 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weekend tips voor kersverse singles

De meeste van je vrienden zijn nog happy together en na...

Waarom geweldige vrouwen soms moeilijker de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere...

5 x uit en thuis in balans voor kersverse singles

Probeer jij als kersverse single ook opnieuw je draai te vinden?...

Groei aandeel singles op woningmarkt gaat verder

Bij het realiseren van nieuwe woningen zullen ontwikkelaars ook rekening moeten...

De zitzak is het ideale meubilair voor singles en alleenstaanden

Als single heb je in de meeste gevallen minder te besteden...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie