Singles vrijen vaker veilig

Werd er drie jaar geleden nog door slechts een kwart van de singles structureel aan safe seks gedaan, vandaag de dag vrijt maar liefst 42 procent van hen altijd veilig. Ruim een derde van de vrijgezellen heeft standaard een condoom op zak en zegt bewust veiliger te vrijen dan een paar jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van online magazine Singlessite.nl dat ruim 600 singles aan de tand voelde over hun seksuele escapades.

Bewuster & Veilig
Naast de 42 procent van de singles die altijd veilig vrijt zodra er sprake is van een nieuwe bedpartner, laat nog eens 28 procent weten het vrijwel altijd met condoom te doen. Voor de overige 30 procent van de ondervraagden is safe seks nauwelijks een issue. 26 procent gebruikt zelden een condoom als bescherming en een kleine 4 procent peinst er helemaal niet over. Toch zegt 32 procent van de singles bewuster en vaker aan safe seks te doen dan een aantal jaren geleden. Voor bijna 60 procent is dit hetzelfde gebleven.

Comfortabel & Bescherming
Het percentage singles dat anno 2010 altijd een condoom op zak draagt ligt op 36 procent. Nog eens 24 procent laat weten vrijwel altijd bescherming bij zich te hebben. Ook over de mythe dat seks met condoom niet prettig zou zijn werden de singles aan de tand gevoeld. Het blijkt mee te vallen. Bijna de helft van de singles voelt zich geheel comfortabel tijdens seks met een condoom. Een derde ervaart dit als iets minder prettig en de overige 21 procent vindt het ronduit onprettig.

Onveilige seks
De consequenties van onveilige seks kunnen verstrekkend zijn. Op de vraag in hoeverre de singles dit aan den lijve hebben ondervonden blijkt dat maar liefst 14 procent van hen wel eens een soa heeft opgelopen. Nog eens 2 procent van de vrouwen raakte ongewenst zwanger en 1 procent van de heren verwekte onbedoeld een kind. Slechts 1 procent van de geënquêteerden raakte besmet met het HIV virus. Het merendeel van 82 procent ondervond geen nadelige gevolgen van hun onveilige vrijpartijen.

Anoniem meedoen aan de onderzoeken van Singlessite.nl kan hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?