Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
onenightstand tot ware liefde
9 mei 2018

Singles vinden slechte spelling grotere afknapper dan slechte seks

Het digitale tijdperk zorgt voor verandering! Liefdesbrieven worden berichtjes, strandwandelingen worden gesprekken op Skype. Maar wat als jouw nieuwe vlam plotseling niet meer antwoordt? Dan kan het zijn dat je een fout berichtje stuurde.  Volgens online datingwebsite Plenty of Fish is een foutje maken in je spelling of grammatica voor de veeleisende single van tegenwoordig, een grotere afknapper dan een slecht avontuurtje onder de lakens.

Cliché

De site bevroeg 2.000 achttienjarige singles over wat ze nu juist het vervelendst vonden tijdens het chatten in de app. En een oude cliché leek nog steeds de kop op te steken, romantiek is nog niet dood mensen, 74% van de jongeren gaat nog steeds op zoek naar iemand waar ze uren mee kunnen praten, en verkiezen dat nog boven fysieke aantrekkingskracht. 83% van de singles meende dat goede conversaties op de app ervoor zorgden dat je later op de date in het echte leven een betere klik had.

Addertje…

Maar er zit een addertje onder het gras. Want in die berichtjes, die naar een eind-goed-al-goed-verhaal kunnen leiden, sluipen soms foutjes. En die worden niet zo gemakkelijk vergeven. De singles gaven 3 grote fouten aan.

Grammatica en spelling. 58% vindt dat slechte grammatica een grotere afknapper is dan slechte seks. Dus doe jezelf een plezier, en lees dat berichtje twee keer na voor je op ‘verzenden’ klikt. Of haal het door een spellingcheck, zorg gewoon dat er geen fouten instaan. Je kan zo maar eens de liefde van je leven kwijtspelen.

De meest irritante fouten: ‘ik vindt jou ook leuk.’ ‘Moeten we zowizo nog een keer doen!’ ‘Jij vindt dat ook? Wat een verassing!’

Het duurt te lang voor je antwoordt. Probeer niet hard to get te spelen en drie dagen te wachten voor je iemand antwoordt wanneer je die persoon leuk vindt. De tijd dat dit als ‘mysterieus’ en ‘sexy’ werd bekeken zijn voorbij. Drie op vier singles gaf aan het vervelend te vinden wanneer ze dagenlang op een antwoord moeten wachten. Sterker nog, 89% vertelde dat ze binnen de 12 uur antwoorden wanneer ze interesse hebben en 23% antwoordt meteen. “Mensen interpreteren snel antwoorden als een teken van interesse en wanneer ze dagenlang niets van je horen, gaan ze ervan uit dat je niet geïnteresseerd bent,” schrijft Celeste Headlee, schrijfster van het boek ‘We Need To Talk – How To Have Better Conversations’ in het rapport.

Je gebruikt expliciete emoji’s. Heren, we moeten eerlijk zijn, we ontvangen écht niet graag foto’s van jullie jonge heer, dus laat die aubergine emoji ook maar achterwege. 75% van de ondervraagden vertelde geen enorme fan te zijn van emoji’s en al zeker niet wanneer ze een dubbele betekenis hebben. Emoji’s die het wel goed doen zijn het knipoogje (55%), kussend gezichtje (43%) en de hart oogjes (41%).

Openingszin

Heb je deze drie vermeden? Goed bezig! Dan is het nu tijd om te focussen op een goede openingszin. Volgens het onderzoek krijg je het vaakst antwoord wanneer je gaat reageren op een gedeelde interesse of gebeurtenis (werkt in 60% van de gevallen), maar je kan ook altijd gaan voor een complimentje (18% van de ondervraagden vond dit leuk) of ze proberen over te winnen met humor of een leuk verhaal (15%).

Bron: Nina

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het vrouwelijk orgasme!

Op  30 september 2019 is de campagne 100% orgasme garantie van...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan...

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie