onenightstand tot ware liefde

Singles vinden slechte spelling grotere afknapper dan slechte seks

Het digitale tijdperk zorgt voor verandering! Liefdesbrieven worden berichtjes, strandwandelingen worden gesprekken op Skype. Maar wat als jouw nieuwe vlam plotseling niet meer antwoordt? Dan kan het zijn dat je een fout berichtje stuurde.  Volgens online datingwebsite Plenty of Fish is een foutje maken in je spelling of grammatica voor de veeleisende single van tegenwoordig, een grotere afknapper dan een slecht avontuurtje onder de lakens.

Cliché

De site bevroeg 2.000 achttienjarige singles over wat ze nu juist het vervelendst vonden tijdens het chatten in de app. En een oude cliché leek nog steeds de kop op te steken, romantiek is nog niet dood mensen, 74% van de jongeren gaat nog steeds op zoek naar iemand waar ze uren mee kunnen praten, en verkiezen dat nog boven fysieke aantrekkingskracht. 83% van de singles meende dat goede conversaties op de app ervoor zorgden dat je later op de date in het echte leven een betere klik had.

Addertje…

Maar er zit een addertje onder het gras. Want in die berichtjes, die naar een eind-goed-al-goed-verhaal kunnen leiden, sluipen soms foutjes. En die worden niet zo gemakkelijk vergeven. De singles gaven 3 grote fouten aan.

Grammatica en spelling. 58% vindt dat slechte grammatica een grotere afknapper is dan slechte seks. Dus doe jezelf een plezier, en lees dat berichtje twee keer na voor je op ‘verzenden’ klikt. Of haal het door een spellingcheck, zorg gewoon dat er geen fouten instaan. Je kan zo maar eens de liefde van je leven kwijtspelen.

De meest irritante fouten: ‘ik vindt jou ook leuk.’ ‘Moeten we zowizo nog een keer doen!’ ‘Jij vindt dat ook? Wat een verassing!’

Het duurt te lang voor je antwoordt. Probeer niet hard to get te spelen en drie dagen te wachten voor je iemand antwoordt wanneer je die persoon leuk vindt. De tijd dat dit als ‘mysterieus’ en ‘sexy’ werd bekeken zijn voorbij. Drie op vier singles gaf aan het vervelend te vinden wanneer ze dagenlang op een antwoord moeten wachten. Sterker nog, 89% vertelde dat ze binnen de 12 uur antwoorden wanneer ze interesse hebben en 23% antwoordt meteen. “Mensen interpreteren snel antwoorden als een teken van interesse en wanneer ze dagenlang niets van je horen, gaan ze ervan uit dat je niet geïnteresseerd bent,” schrijft Celeste Headlee, schrijfster van het boek ‘We Need To Talk – How To Have Better Conversations’ in het rapport.

Je gebruikt expliciete emoji’s. Heren, we moeten eerlijk zijn, we ontvangen écht niet graag foto’s van jullie jonge heer, dus laat die aubergine emoji ook maar achterwege. 75% van de ondervraagden vertelde geen enorme fan te zijn van emoji’s en al zeker niet wanneer ze een dubbele betekenis hebben. Emoji’s die het wel goed doen zijn het knipoogje (55%), kussend gezichtje (43%) en de hart oogjes (41%).

Openingszin

Heb je deze drie vermeden? Goed bezig! Dan is het nu tijd om te focussen op een goede openingszin. Volgens het onderzoek krijg je het vaakst antwoord wanneer je gaat reageren op een gedeelde interesse of gebeurtenis (werkt in 60% van de gevallen), maar je kan ook altijd gaan voor een complimentje (18% van de ondervraagden vond dit leuk) of ze proberen over te winnen met humor of een leuk verhaal (15%).

Bron: Nina

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam