cadeau tips sint kerst

Singles vinden kerst zonder schoonfamilie prettig

Singles zijn met Kerstmis extra zielig. Toch? Niet als je het hen zelf vraagt, zo blijkt uit onderzoek van Relatieplanet.nl onder 1.000 vrijgezelle Nederlanders. Meer dan de helft van de vrijgezellen (57%) vindt de decembermaand juist leuk en wordt al vrolijk zodra de sfeerlichtjes weer in het straatbeeld opduiken.

Daarbij blijkt dat 60% van de singles een kerst zonder verplichtingen naar schoonouders en partner eigenlijk wel zo prettig vindt. Dat singles zich zelfs tijdens kerstavond niet vervelen blijkt ook uit het onderzoek. De vrijgezelle man geeft dit jaar aan lekker op stap te gaan met vrienden en vrouwen verwennen zichzelf dan met de kerstspecial van All You Need Is Love. Over de gedroomde kerstdates: dit jaar zijn Johnny de Mol en Daphne Bunskoek favoriet.

Kerstmis is de beste tijd van het jaar om samen te komen met familie of goede vrienden, of je nu vrijgezel bent of niet. Een derde van de singles (33%) vindt kerst om die reden juist echt een feest. 69% brengt (tenminste één van de) kerstdagen door met familie. Eén familiedag is voor de meesten echter wel genoeg: op tweede kerstdag staan uitslapen en lekker thuisblijven, uitwaaien op het strand en een boswandeling in de top drie van favoriete bezigheden onder singles. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt verder dat 60% van de singles een kerst zonder verplichtingen naar schoonouders en partner eigenlijk wel zo prettig vindt. Van het ontvluchten van een eenzame kerst lijkt onder vrijgezellen geen sprake: slechts 3% van de singles boekt voor de kerst een reis en gaat op vakantie.

Wel een boom, geen cadeaustress

De kerstboom versieren, de lichtjes ophangen – veel stelletjes brengen het huis gezellig samen in kerstsfeer. Het niet hebben van een partner blijkt echter geenszins een reden om de versiering achterwege te laten: 65% van de singles tuigt gewoon een boom op of koopt kerstversiering, ook al zullen ze die boom in twee derde van de gevallen (64%) alleen optuigen – zonder vrienden of eventuele kinderen. Nog een fijn voordeel van alleen zijn: er hoeven geen cadeaus voor partner of schoonfamilie gekocht te worden. Bijna drie kwart van de singles (68%) zegt om die reden geen enkele last te hebben van cadeaustress. 31% van de vrijgezellen doet überhaupt niet aan kerstcadeaus, en als ze al iets kopen voor familie of goede vrienden dan geven ze er in bijna de helft van de gevallen (43%) niet meer dan 25 euro per persoon aan uit.

Mannen op stap, vrouwen op de bank op kerstavond

Kerstmis wordt door veel singles gewoon traditioneel met de familie gevierd. Maar wat doen singles op kerstavond? In de top vijf favoriete bezigheden eindigde bij de vrijgezelle mannen met stip op één: uitgaan met vrienden. Single vrouwen hebben een heel ander idee van de ideale kerstavond: zij schieten het liefst in een gemakkelijke outfit en ploffen op de bank om de kerstspecial van All You Need is Love te kijken. Overigens vindt 64% van de vrijgezelle mannen Kerstmis ook een goede gelegenheid voor een eerste date. Ze zullen alleen niet zo snel een vrouw vinden om mee op date te gaan: meer dan de helft van de vrouwen (59%) ziet een first date met kerst juist helemaal niet zitten.

Johnny de Mol en Daphne Bunskoek gedroomde kerstdates

Doen singles er stiekem op voorhand toch nog alles aan om de kerst niet alleen door te hoeven brengen? Er wordt in elk geval gewoon doorgegaan met daten: december is volgens meer dan de helft van de singles (64%) een geschikte periode om nog iemand te vinden voor de feestdagen. Toch lijkt dit geen wanhopige poging om niet alleen aan de kersttafel te verschijnen: zeker 42% van de vrijgezellen zegt iemand die hij of zij pas net heeft ontmoet niet mee te willen nemen naar het kerstdiner bij de familie. Een uitzondering maken de meeste singles overigens voor Johnny de Mol en Daphne Bunskoek – beiden op nummer één geëindigd in de top vijf gedroomde kerstdates. Nummers twee en drie bij de vrouwelijke respondenten zijn Waldemar Torenstra en Arie Boomsma. Onder de mannen zijn dat respectievelijk Georgina Verbaan en Halina Reijn.

Bron: Relatieplanet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single