cadeau tips sint kerst

Singles vinden kerst zonder schoonfamilie prettig

Singles zijn met Kerstmis extra zielig. Toch? Niet als je het hen zelf vraagt, zo blijkt uit onderzoek van Relatieplanet.nl onder 1.000 vrijgezelle Nederlanders. Meer dan de helft van de vrijgezellen (57%) vindt de decembermaand juist leuk en wordt al vrolijk zodra de sfeerlichtjes weer in het straatbeeld opduiken.

Daarbij blijkt dat 60% van de singles een kerst zonder verplichtingen naar schoonouders en partner eigenlijk wel zo prettig vindt. Dat singles zich zelfs tijdens kerstavond niet vervelen blijkt ook uit het onderzoek. De vrijgezelle man geeft dit jaar aan lekker op stap te gaan met vrienden en vrouwen verwennen zichzelf dan met de kerstspecial van All You Need Is Love. Over de gedroomde kerstdates: dit jaar zijn Johnny de Mol en Daphne Bunskoek favoriet.

Kerstmis is de beste tijd van het jaar om samen te komen met familie of goede vrienden, of je nu vrijgezel bent of niet. Een derde van de singles (33%) vindt kerst om die reden juist echt een feest. 69% brengt (tenminste één van de) kerstdagen door met familie. Eén familiedag is voor de meesten echter wel genoeg: op tweede kerstdag staan uitslapen en lekker thuisblijven, uitwaaien op het strand en een boswandeling in de top drie van favoriete bezigheden onder singles. Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt verder dat 60% van de singles een kerst zonder verplichtingen naar schoonouders en partner eigenlijk wel zo prettig vindt. Van het ontvluchten van een eenzame kerst lijkt onder vrijgezellen geen sprake: slechts 3% van de singles boekt voor de kerst een reis en gaat op vakantie.

Wel een boom, geen cadeaustress

De kerstboom versieren, de lichtjes ophangen – veel stelletjes brengen het huis gezellig samen in kerstsfeer. Het niet hebben van een partner blijkt echter geenszins een reden om de versiering achterwege te laten: 65% van de singles tuigt gewoon een boom op of koopt kerstversiering, ook al zullen ze die boom in twee derde van de gevallen (64%) alleen optuigen – zonder vrienden of eventuele kinderen. Nog een fijn voordeel van alleen zijn: er hoeven geen cadeaus voor partner of schoonfamilie gekocht te worden. Bijna drie kwart van de singles (68%) zegt om die reden geen enkele last te hebben van cadeaustress. 31% van de vrijgezellen doet überhaupt niet aan kerstcadeaus, en als ze al iets kopen voor familie of goede vrienden dan geven ze er in bijna de helft van de gevallen (43%) niet meer dan 25 euro per persoon aan uit.

Mannen op stap, vrouwen op de bank op kerstavond

Kerstmis wordt door veel singles gewoon traditioneel met de familie gevierd. Maar wat doen singles op kerstavond? In de top vijf favoriete bezigheden eindigde bij de vrijgezelle mannen met stip op één: uitgaan met vrienden. Single vrouwen hebben een heel ander idee van de ideale kerstavond: zij schieten het liefst in een gemakkelijke outfit en ploffen op de bank om de kerstspecial van All You Need is Love te kijken. Overigens vindt 64% van de vrijgezelle mannen Kerstmis ook een goede gelegenheid voor een eerste date. Ze zullen alleen niet zo snel een vrouw vinden om mee op date te gaan: meer dan de helft van de vrouwen (59%) ziet een first date met kerst juist helemaal niet zitten.

Johnny de Mol en Daphne Bunskoek gedroomde kerstdates

Doen singles er stiekem op voorhand toch nog alles aan om de kerst niet alleen door te hoeven brengen? Er wordt in elk geval gewoon doorgegaan met daten: december is volgens meer dan de helft van de singles (64%) een geschikte periode om nog iemand te vinden voor de feestdagen. Toch lijkt dit geen wanhopige poging om niet alleen aan de kersttafel te verschijnen: zeker 42% van de vrijgezellen zegt iemand die hij of zij pas net heeft ontmoet niet mee te willen nemen naar het kerstdiner bij de familie. Een uitzondering maken de meeste singles overigens voor Johnny de Mol en Daphne Bunskoek – beiden op nummer één geëindigd in de top vijf gedroomde kerstdates. Nummers twee en drie bij de vrouwelijke respondenten zijn Waldemar Torenstra en Arie Boomsma. Onder de mannen zijn dat respectievelijk Georgina Verbaan en Halina Reijn.

Bron: Relatieplanet

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!