Singles verzekeren zich verkeerd

Singles tussen 18 en 27 jaar hebben naar eigen zeggen hun zorgverzekering niet optimaal ingevuld. Eénvijfde van de jonge alleenstaanden heeft zelfs geen idee of hij wel goed verzekerd is. Dit blijkt uit onderzoek van internetverzekeraar FBTO onder 909 respondenten. Uit het onderzoek komt naar voren dat de singles zich wel degelijk extra willen verzekeren voor geneeskundige kosten buitenland, extra kraamzorg of fysiotherapie, maar dat de helft dit uiteindelijk ook doet. Singles kijken bij het verzekeren van de aanvullende producten niet goed naar de mate waarin hij er gebruik van maakt.

De dekking van de meeste aanvullende zorgverzekeringen ligt hoger dan de claim. Dit leidt tot onnodig hoge ziektekosten. Zo maakt 81 procent van de alleenstaanden geen gebruik van de aanvullende orthodontieverzekering terwijl ze hier wel voor betaalt. De vier belangrijkste aanvullende verzekeringen die singles onnodig afsluiten. 1.Orthodontie, 23% verzekerd, 81% wordt niet geclaimd 2.Alternatieve geneeswijzen 23% verzekerd, 73% wordt niet geclaimd 3.Fysiotherapie 36% verzekerd, 68% wordt niet geclaimd 4.Tandarts 83% verzekerd, 64% wordt niet geclaimd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten