Singles verwachten ingetogen jaarwisseling

Datende 50-plussers zouden op oudjaarsavond het liefst samen zijn met hun geliefde, en verder niemand. Dat blijkt uit onderzoek van de datingsite 50Plusmatch.nl.

Meer dan 70% zou – als er een partner was – ervoor kiezen om de jaarwisseling met z’n tweeën door te brengen. 14% geeft aan ook wel te voelen voor een feestje met mensen die zowel zij zelf, als hun partner kennen. Uit een eigen onderzoek van 50plusmatch.nl in november bleek al dat singles de jaarwisseling zien als het meest intieme moment van december. Nu is onderzocht welke invulling de singles dan aan hun jaarwisseling gaan geven.

Minder uitbundig

De jaarwisseling wordt door de meeste respondenten minder uitbundig gevierd dan vorig jaar. Veel singles geven aan dat ze het samenzijn met een geliefde missen, of dat ze nog op zoek zijn naar een partner. “Als vijftigplusser zoek je niet zomaar naar een relatie,” zegt directeur John Meuffels van 50plusmatch.nl. “Verreweg de meeste van de leden hebben in het verleden serieuze relaties gehad, en zijn weer alleen komen te staan. Dat slaat wonden, en dat voel je tijdens de jaarwisseling natuurlijk wel. Ook als je blij bent dat de relatie die je had, is afgelopen. Dan is het ook logisch dat men deze jaarwisseling ingetogener viert dan vorige jaren.”

De singles verwachten het dit jaar met minder mensen, minder uitgaven en minder vuurwerk te gaan doen dan vorig jaar. Gemidddeld verwacht men circa 50 euro per persoon te zullen uitgeven aan Oud en Nieuw.

En hoe ziet die oudejaarsavond er dan uit?

Tussen zes en acht uur wordt vooral gegeten (37%), of tv gekeken (13%). Andere veel genoemde tijdsbestedingen zijn vrienden ontmoeten, praten en muziek luisteren. Tussen acht en tien uur is men wel klaar met eten. Dan wordt er veel tv gekeken: de oudejaarsconference (19%) of een ander programma of film (22%). Ook rond deze tijd verwacht men vrienden te ontmoeten, te praten en muziek te luisteren. Na tien uur zijn veel ogen gericht op de televisie. 43% van de respondenten zegt van plan te zijn om de oudejaarsconference te gaan kijken. Verdere tijdsbestedingen om de oudejaaravond te vullen: praten, vrienden ontmoeten en een spel spelen.

Middernacht

Middernacht is het grote moment van de beste wensen, de bubbels en het vuurwerk. 62% van de ondervraagden zegt een week van tevoren al te weten wie ze als eerste een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Voor 28% is dat nog onduidelijk. Als het aan de respondenten ligt, wordt als eerste een gelukkig nieuwjaar gewenst aan de geliefde (88%), en daarna iemand uit de familie of vriendenkring.

De meeste 50+ singles maken het niet erg laat; tussen twee en vier uur verwacht 65% te slapen. Nieuwjaarsdag voor familie? Nieuwjaarsdag wordt door minder dan de helft van de respondenten gezien als een dag voor familiebezoek. Bezoek aan of van vrienden en de geliefde staan ook bij veel mensen op de agenda. Een op de 6 respondenten wil op nieuwjaarsdag helemaal niemand zien.

Voornemens

Het meest genoemde voornemen voor het nieuwe jaar is het verbeteren van het liefdesleven (29%). Op de tweede plaats komen de persoonlijke ontwikkeling (15%) en de gezondheid verbeteren (15%). En dat zijn ze ook van plan om met de aanstaande partners te gaan bespreken: 71% van de ondervraagden is van plan om de voornemens over het verbeteren van het liefdesleven te gaan bespreken met hun (nieuwe) geliefde.

Het onderwerp waar men het minst open over is, is de werksituatie. Daarover is 42% van de ondervraagden niet van plan de voornemens te gaan bespreken met een nieuwe geliefde. Andere onderwerpen waar men niet zo gauw over praat, hebben te maken met de financiële situatie en de woonsituatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?