gelijkgestemden singlereis

Singles vergroten relatiekansen op vakantie

Niet op vakantie gaan omdat je single bent? Wat een onzin! Wist je dat een grote meerderheid van de singles er voor kiest om wel op vakantie te gaan? Singlereizen en vakanties met vrienden zijn voor hen favoriet. Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite e-Matching.nl. 

Kansen vergroten

De drempel om als single op vakantie te gaan wordt steeds lager en de opties zijn eindeloos. Singlereizen, vakanties met vrienden of met de kinderen op pad, het zijn allemaal mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen met andere vakantiegangers en vooral om even goed tot rust te komen.

“Wij merken dat veel van onze leden de vakantie gebruiken om een tijdje vrij van datingsites te zijn”, vertelt Jasper Jan de Konink, mede-oprichter van e-Matching.nl. “Zij stellen een vakantieperiode in op de site en gaan op reis om ook weer eens ‘in het echt’ nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is een goede manier om je relatiekansen te vergroten en wij moedigen dit ook zeker aan!”

Vrijblijvend

De meeste deelnemers geven wel aan dat hun eerste doel van de vakantie niet ‘het vinden van een partner’ is. Zij willen vooral genieten, maar als ze toevallig een leuke single tegenkomen, gaan ze die natuurlijk niet uit de weg. “Probeer het vooral gezellig te hebben en te genieten van je vakantie”, gaat De Konink verder. “Als je met bepaalde verwachtingen op vakantie gaat, kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen.

Laagdrempelig

Uit het onderzoek van e-Matching.nl kwam een vakantie met vrienden als echte favoriet naar voren (27%). De Konink: “Dit is een stuk laagdrempeliger dan bijvoorbeeld een singlereis, omdat je hierbij van tevoren weet dat je leuk gezelschap hebt. De kans bestaat wel dat je – doordat je met vrienden bent – minder open staat voor nieuwe contacten.”

Alleen op reis

Als je niet van groepsreizen houdt en je geen vrienden hebt met wie je op vakantie wilt/kunt, kun je er uiteraard ook voor kiezen om in je eentje op vakantie te gaan.

Een mannelijke deelnemer vertelt dat hij vaak alleen op reis is gegaan en hij daar volop van genoot. “Ik ontmoette mensen daar die soms hetzelfde wilden als ik en dan reisde je een stukje samen om daarna weer alleen door te gaan. Samen reizen is leuk, maar ook lastiger. Je moet toch rekening houden met de ander. Als je alleen reist kun je precies doen wat jij wilt!”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.