contacten leggen

Singles van 30+ nog altijd zonder relatie?

Voor heel wat mensen is markeert de 30e verjaardag het begin van een nieuwe fase in hun leven. Van een min of meer jeugdige twintiger wordt je plotseling geacht een volwassen dertiger te zijn.

Deze nieuwe fase gaat gepaard met nieuwe verantwoordelijkheden, een tikkende biologische klok en de groeiende verplichting of toenemende drang naar een serieus leven. De ’30 en happy single’ status past daarom niet voor iedereen helemaal in dit plaatje.

Nog nooit een relatie gehad

Al je vrienden wonen samen of zijn al in het huwelijksbootje gestapt. De meeste nichten en neven, broers of zussen hebben al een aantal kinderen over de vloer lopen. En jij? Jij bent degene die altijd alleen naar verjaardagen komt, diegene aan wie altijd aarzelend gevraagd wordt of er een plus één op de gastenlijst moet komen te staan. Diegene die altijd gekoppeld wordt aan alles wat lost en vast zit- en ook single is. Je bent over de 30 en nog steeds single. Je hebt misschien zelfs nog nooit een echte, serieuze relatie gehad.

Behoefte aan vaste partner

Herken jij jezelf hierin? Moet jij je vaak verdedigen ten opzichte van anderen waarom je nog altijd geen serieuze relatie hebt? Hoewel er vaak vanuit wordt gegaan dat als je ouder wordt de behoefte aan een vaste partner toeneemt, geldt dit lang niet voor iedereen. Uit onderzoek van eDarling komt naar voren wat single zijn na je 30e betekent.

Singles van 30+

Volgens de meerderheid van de leden- 66% van de vrouwen en 58% van de mannen- is single zijn op je 30e hip en modern. Slechts 11% van de vrouwen en 17% van de mannen vindt het onacceptabel om nog vrijgezel te zijn na je dertigste, terwijl respectievelijk 23% en 25% van de deelnemers het een zegen vindt om vrij en onafhankelijk te zijn.

Welke type single ben jij?

1. De eeuwige vrijgezel

Jij kunt geen genoeg krijgen van het single zijn. Je geniet van je vrijheid en onafhankelijkheid: je kunt gaan en staan waar je maar wilt en je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Je ziet weinig voordelen in een romantische relatie en je kiest liever zelf de momenten uit die je met iemand deelt. Onafhankelijkheid staat bij jouw hoog in het vaandel. Je hebt nog nooit een vaste vriend(in) gehad, maar daar ben je volledig tevreden mee. … Of er ooit een dag komt dat jij het singlebestaan achter je laat? Wie weet…. Maar voorlopig niet.

2. Het relatie-type

Jij kunt niet zonder iemand aan je zijde. Jij hebt al relaties zover je je kan herinneren en bent niet graag alleen. Op de basisschool schreef jij al liefdesbriefjes naar je klasgenoten en je eerste verkering was al een feit in groep zes. Flirten zit in jouw natuur, je komt eenvoudig in contact met single mannen of vrouwen en je deelt graag je leven met een ander persoon. Jij voelt je veilig en comfortabel in een relatie en voelt je verloren in je eentje.

3. Alleen en op zoek

Je bent 30, single en je hebt nog nooit een vriend of vriendin gehad. Je hebt een gelukkig leven, maar er ontbreekt iets: een geliefde. Je hebt wel losse vriendjes of vriendinnetjes gehad, maar de relatie werd altijd beëindigd voordat het serieus werd. Nu ben je over de 30 en alleenstaand, maar helemaal klaar om te settelen en je leven te delen met een wederhelft, een soulmate of een levenspartner. Je wacht op het moment dat je iemand vindt waar je een wederzijdse connectie mee voelt, maar je komt de juiste persoon maar niet tegen. Wellicht kan daten via internet de oplossing bieden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.