contacten leggen
21 August 2015

Singles van 30+ nog altijd zonder relatie?

Voor heel wat mensen is markeert de 30e verjaardag het begin van een nieuwe fase in hun leven. Van een min of meer jeugdige twintiger wordt je plotseling geacht een volwassen dertiger te zijn.

Deze nieuwe fase gaat gepaard met nieuwe verantwoordelijkheden, een tikkende biologische klok en de groeiende verplichting of toenemende drang naar een serieus leven. De ’30 en happy single’ status past daarom niet voor iedereen helemaal in dit plaatje.

Nog nooit een relatie gehad

Al je vrienden wonen samen of zijn al in het huwelijksbootje gestapt. De meeste nichten en neven, broers of zussen hebben al een aantal kinderen over de vloer lopen. En jij? Jij bent degene die altijd alleen naar verjaardagen komt, diegene aan wie altijd aarzelend gevraagd wordt of er een plus één op de gastenlijst moet komen te staan. Diegene die altijd gekoppeld wordt aan alles wat lost en vast zit- en ook single is. Je bent over de 30 en nog steeds single. Je hebt misschien zelfs nog nooit een echte, serieuze relatie gehad.

Behoefte aan vaste partner

Herken jij jezelf hierin? Moet jij je vaak verdedigen ten opzichte van anderen waarom je nog altijd geen serieuze relatie hebt? Hoewel er vaak vanuit wordt gegaan dat als je ouder wordt de behoefte aan een vaste partner toeneemt, geldt dit lang niet voor iedereen. Uit onderzoek van eDarling komt naar voren wat single zijn na je 30e betekent.

Singles van 30+

Volgens de meerderheid van de leden- 66% van de vrouwen en 58% van de mannen- is single zijn op je 30e hip en modern. Slechts 11% van de vrouwen en 17% van de mannen vindt het onacceptabel om nog vrijgezel te zijn na je dertigste, terwijl respectievelijk 23% en 25% van de deelnemers het een zegen vindt om vrij en onafhankelijk te zijn.

Welke type single ben jij?

1. De eeuwige vrijgezel

Jij kunt geen genoeg krijgen van het single zijn. Je geniet van je vrijheid en onafhankelijkheid: je kunt gaan en staan waar je maar wilt en je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Je ziet weinig voordelen in een romantische relatie en je kiest liever zelf de momenten uit die je met iemand deelt. Onafhankelijkheid staat bij jouw hoog in het vaandel. Je hebt nog nooit een vaste vriend(in) gehad, maar daar ben je volledig tevreden mee. … Of er ooit een dag komt dat jij het singlebestaan achter je laat? Wie weet…. Maar voorlopig niet.

2. Het relatie-type

Jij kunt niet zonder iemand aan je zijde. Jij hebt al relaties zover je je kan herinneren en bent niet graag alleen. Op de basisschool schreef jij al liefdesbriefjes naar je klasgenoten en je eerste verkering was al een feit in groep zes. Flirten zit in jouw natuur, je komt eenvoudig in contact met single mannen of vrouwen en je deelt graag je leven met een ander persoon. Jij voelt je veilig en comfortabel in een relatie en voelt je verloren in je eentje.

3. Alleen en op zoek

Je bent 30, single en je hebt nog nooit een vriend of vriendin gehad. Je hebt een gelukkig leven, maar er ontbreekt iets: een geliefde. Je hebt wel losse vriendjes of vriendinnetjes gehad, maar de relatie werd altijd beëindigd voordat het serieus werd. Nu ben je over de 30 en alleenstaand, maar helemaal klaar om te settelen en je leven te delen met een wederhelft, een soulmate of een levenspartner. Je wacht op het moment dat je iemand vindt waar je een wederzijdse connectie mee voelt, maar je komt de juiste persoon maar niet tegen. Wellicht kan daten via internet de oplossing bieden.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Dat is wel opmerkelijk dat zoveel leden aangeven dat single zijn van 30+ hip en modern is?! Vanaf 30+, eigenlijk al 30-, moet je juist bezig zijn met trouwen en een gezin stichten. Naarmate je ouder wordt, zal dat een stuk lastiger worden. En daten via internet biedt geen oplossing. Als mensen wat meer contact zouden zoeken face-to-face, dan zouden er wat meer relaties kunnen ontstaan!

    Marcel | 22-08-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe word je een Happy Single? 19 tips

Sommige mensen zijn van nature gelukkig alleen. Maar voor anderen is...

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

Datingsites en apps doen het nog steeds goed in coronatijd

Singlereizen kunnen niet doorgaan en ook door ontmoetingsavonden gaat een streep....

Redenen waarom single zijn zo erg nog niet is

Elke dag worden we ermee geconfronteerd dat het hebben van een...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

advertentie