eerste keer seks

Singles tevreden met eerste keer seks

Open en bloot, over wat ze willen in bed. De Nederlandse single windt er klaarblijkelijk geen doekjes om. Uit onderzoek van datingservice Lexa.nl blijkt dat 64% de nieuwe partner zonder gêne vertelt wat hij of zij wel en niet lekker vindt in bed. Ook komt naar voren dat Nederlanders van alle Europeanen het meest open over hun wensen in bed.

Seks liever in het donker

Hoewel de Nederlandse single gemakkelijk aangeeft wat hij of zij lekker vindt in bed, blijft de eerste keer toch spannend. In totaal zijn er 9251 personen geinterviewd uit 7 Europese landen. Bijna 60% van de ondervraagden geeft aan tijdens de eerste vrijpartij het licht uit te doen. Vrouwen zijn daarbij iets conservatiever dan mannen. Van de dames vindt slechts 32% het prettig om seks te hebben met de lichten aan. Dit heeft met zelfvertrouwen te maken, die gelukkig wel toeneemt met de jaren. Meer dan de helft van de singles in de leeftijd van 50 tot 65 jaar heeft liever seks met de lichten aan. Deze leeftijdscategorie is bovendien nog spraakzamer als het op de wensen in bed aankomt. Bijns 70% geeft aan hun voorkeuren duidelijk te uiten.

Mannen hebben zin in de ochtend

Op het gebied van wensen geldt er één algemene deler volgens het onderzoek van Lexa.nl. Zowel mannen als vrouwen zullen concessies moeten doen wanneer het op het juiste tijdstip voor seks aankomt. Mannen hebben namelijk vooral ’s ochtends net na het ontwaken zin in een vrijpartij (48%), terwijl vrouwen liever seks willen kort voordat zij ’s avonds gaan slapen (60%).

Singles tevreden met eerste keer seks

Hoewel de eerste keer seks met de nieuwe partner voor beide partijen spannend is, zijn de singles over het algemeen tevreden over hun eerste keer. Twee derde van de ondervraagden vond hun eerste keer niet perfect, maar zij waren wel tevreden. Vrouwen blijken wat kritischer te zijn. Van hen is 57% content met hun eerste keer, voor mannen ligt dit aantal bijna 20% hoger. Wanneer de bedprestaties tegenvallen blijkt 60% van de Nederlanders weleens te doen alsof.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.