eerste keer seks
27 September 2016

Singles tevreden met eerste keer seks

Open en bloot, over wat ze willen in bed. De Nederlandse single windt er klaarblijkelijk geen doekjes om. Uit onderzoek van datingservice Lexa.nl blijkt dat 64% de nieuwe partner zonder gêne vertelt wat hij of zij wel en niet lekker vindt in bed. Ook komt naar voren dat Nederlanders van alle Europeanen het meest open over hun wensen in bed.

Seks liever in het donker

Hoewel de Nederlandse single gemakkelijk aangeeft wat hij of zij lekker vindt in bed, blijft de eerste keer toch spannend. In totaal zijn er 9251 personen geinterviewd uit 7 Europese landen. Bijna 60% van de ondervraagden geeft aan tijdens de eerste vrijpartij het licht uit te doen. Vrouwen zijn daarbij iets conservatiever dan mannen. Van de dames vindt slechts 32% het prettig om seks te hebben met de lichten aan. Dit heeft met zelfvertrouwen te maken, die gelukkig wel toeneemt met de jaren. Meer dan de helft van de singles in de leeftijd van 50 tot 65 jaar heeft liever seks met de lichten aan. Deze leeftijdscategorie is bovendien nog spraakzamer als het op de wensen in bed aankomt. Bijns 70% geeft aan hun voorkeuren duidelijk te uiten.

Mannen hebben zin in de ochtend

Op het gebied van wensen geldt er één algemene deler volgens het onderzoek van Lexa.nl. Zowel mannen als vrouwen zullen concessies moeten doen wanneer het op het juiste tijdstip voor seks aankomt. Mannen hebben namelijk vooral ’s ochtends net na het ontwaken zin in een vrijpartij (48%), terwijl vrouwen liever seks willen kort voordat zij ’s avonds gaan slapen (60%).

Singles tevreden met eerste keer seks

Hoewel de eerste keer seks met de nieuwe partner voor beide partijen spannend is, zijn de singles over het algemeen tevreden over hun eerste keer. Twee derde van de ondervraagden vond hun eerste keer niet perfect, maar zij waren wel tevreden. Vrouwen blijken wat kritischer te zijn. Van hen is 57% content met hun eerste keer, voor mannen ligt dit aantal bijna 20% hoger. Wanneer de bedprestaties tegenvallen blijkt 60% van de Nederlanders weleens te doen alsof.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

SmartSingles.nl