profielfoto

Singles spelen bingo met Tinder

Single Nederland lijkt in de ban van Tinder, maar studentikoos Nederland neemt de app allesbehalve serieus. In plaats van te zoeken naar een geschikte date nemen mannelijke studenten vaak een loopje met vrouwelijke gebruikers van de app.

Vijver vol potentiële dates

Met meer dan 500.000 gebruikers die ‘swipen’ langs honderden singles is Tinder een vijver vol potentiële dates. Ideaal voor de vrijgezellen. Toch is romantiek ver te zoeken. ‘Ik gebruik het vooral als ik me verveel, of tijdens een saaie les’, zegt Dominique. De 16-jarige neemt het niet zo serieus. ‘Het is echt hilarisch om te zien met welke slechte openingszin mensen komen. Er komen wel leuke jongens voorbij, maar ik voel er niks voor om met wildvreemden af te spreken.’

Tinderbingo

Zij is niet de enige. Tinder is vooral populair onder studenten. Veel van hen spelen er ‘Tinderbingo’ mee. Bij ‘Tinderbingo’ moeten spelers zo snel mogelijk matches vinden met bepaalde uiterlijke kenmerken. Na een bepaald aantal treffers is de winnaar bekend.

Spelletje

Tinder moet dus niet serieus gevonden worden. Dat beaamt ook online-datingexpert Eric Klaasen. ‘Het ligt er niet dik bovenop dat het om een datingapp gaat. Hierdoor is de applicatie omarmd door studenten. Ze zien het als een soort spelletje. Als ze leuke mensen ontmoeten, is dat mooi meegenomen.’

Tinder werkt kinderlijk eenvoudig. Inloggen met je facebookaccount volstaat. De applicatie maakt een kort profiel voor je aan en het keuren kan beginnen.

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.