profielfoto

Singles spelen bingo met Tinder

Single Nederland lijkt in de ban van Tinder, maar studentikoos Nederland neemt de app allesbehalve serieus. In plaats van te zoeken naar een geschikte date nemen mannelijke studenten vaak een loopje met vrouwelijke gebruikers van de app.

Vijver vol potentiële dates

Met meer dan 500.000 gebruikers die ‘swipen’ langs honderden singles is Tinder een vijver vol potentiële dates. Ideaal voor de vrijgezellen. Toch is romantiek ver te zoeken. ‘Ik gebruik het vooral als ik me verveel, of tijdens een saaie les’, zegt Dominique. De 16-jarige neemt het niet zo serieus. ‘Het is echt hilarisch om te zien met welke slechte openingszin mensen komen. Er komen wel leuke jongens voorbij, maar ik voel er niks voor om met wildvreemden af te spreken.’

Tinderbingo

Zij is niet de enige. Tinder is vooral populair onder studenten. Veel van hen spelen er ‘Tinderbingo’ mee. Bij ‘Tinderbingo’ moeten spelers zo snel mogelijk matches vinden met bepaalde uiterlijke kenmerken. Na een bepaald aantal treffers is de winnaar bekend.

Spelletje

Tinder moet dus niet serieus gevonden worden. Dat beaamt ook online-datingexpert Eric Klaasen. ‘Het ligt er niet dik bovenop dat het om een datingapp gaat. Hierdoor is de applicatie omarmd door studenten. Ze zien het als een soort spelletje. Als ze leuke mensen ontmoeten, is dat mooi meegenomen.’

Tinder werkt kinderlijk eenvoudig. Inloggen met je facebookaccount volstaat. De applicatie maakt een kort profiel voor je aan en het keuren kan beginnen.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.