Nu we al maandenlang niet naar het restaurant, de kroeg of de club kunnen, is het vinden van een date een stuk moeilijker geworden. Dat merkt ook Ilse Jespers. Daarom komt de matchmaker uit Breda met een nieuw initiatief: ze rijdt singles rond in een auto om op straat te zoeken naar de ware.

Next level fileflirten, zo noemt Ilse het concept. Ze rijdt in een zwarte auto vol rode hartjes rond, op zoek naar singles op straat. Achterin zit een vrijgezelle man of vrouw die gematcht wil worden.

Uurtje rondrijden

“Vooraf doe ik met elke kandidaat een intakegesprek om te horen waar de hij of zij naar op zoek is”, vertelt Ilse aan EditieNL. “Aan de hand daarvan stellen we een profiel op. Vervolgens plannen we een rit van een uur. Dat doen we in de woonplaats van de kandidaat.”

Als de vrijgezel een potentiële date ziet lopen rijdt Ilse ernaartoe, gaat het raampje open en komt er een bordje tevoorschijn met de vraag: ben je single? Is het antwoord ja, dan wordt er een tweede bordje bijgehaald: ben ik je type?

Hengel

Als die vraag ook positief beantwoord wordt, verschijnt er een lange hengel waarmee een visitekaartje van het datingbureau wordt overhandigd. “De voorbijganger kan vervolgens het profiel van de kandidaat opzoeken op mijn website om meer informatie te zien, en zich bij mij aanmelden als er interesse is. Daarna screen ik de berichten om te zien of er matches tussen zitten.”

Gisteren heeft de 36-jarige matchmaker de eerste twee ritten gedaan: een met Stijn (27) en een met Kiki (30). “Er werd ontzettend leuk op gereageerd door de mensen op straat. Voor de kandidaten is het de eerste keer misschien vreemd om iemand op deze manier aan te spreken, maar het went snel en omdat je in een auto zit voelt het redelijk anoniem.”

Gezellige rit

In de auto werd volgens Ilse veel gelachen. “We riepen steeds: ‘Hé, dat is er weer een, daar moeten we naartoe!’ Maar soms bleek iemand helemaal geen match als die zich omdraaide”, vertelt ze. “Alleen maar grappig.”

Het nieuwe concept is volgens Ilse een laagdrempelige manier om potentiële dates te ontmoeten. “Ik merk dat jongeren dat in coronatijd heel erg moeilijk vinden. Alle mensen die ze zien kennen ze al: familie, collega’s en misschien een buurman. Maar waar vind je een nieuwe partner?”

Buiten Brabant

Hoewel haar bedrijf Matchmaker Brabant heet, mogen ook mensen uit andere provincies zich aanmelden voor een autorit. “Ik zit zelf in Breda maar kan gerust ergens naartoe komen. Alleen Groningen en Friesland worden lastig, dat zou hoogstens kunnen als ik daar meerdere aanmeldingen krijg die te combineren zijn.”

Bron: RTL