auto rijden

Singles rondrijden op zoek naar de ware

Nu we al maandenlang niet naar het restaurant, de kroeg of de club kunnen, is het vinden van een date een stuk moeilijker geworden. Dat merkt ook Ilse Jespers. Daarom komt de matchmaker uit Breda met een nieuw initiatief: ze rijdt singles rond in een auto om op straat te zoeken naar de ware.

Next level fileflirten, zo noemt Ilse het concept. Ze rijdt in een zwarte auto vol rode hartjes rond, op zoek naar singles op straat. Achterin zit een vrijgezelle man of vrouw die gematcht wil worden.

Uurtje rondrijden

“Vooraf doe ik met elke kandidaat een intakegesprek om te horen waar de hij of zij naar op zoek is”, vertelt Ilse aan EditieNL. “Aan de hand daarvan stellen we een profiel op. Vervolgens plannen we een rit van een uur. Dat doen we in de woonplaats van de kandidaat.”

Als de vrijgezel een potentiële date ziet lopen rijdt Ilse ernaartoe, gaat het raampje open en komt er een bordje tevoorschijn met de vraag: ben je single? Is het antwoord ja, dan wordt er een tweede bordje bijgehaald: ben ik je type?

Hengel

Als die vraag ook positief beantwoord wordt, verschijnt er een lange hengel waarmee een visitekaartje van het datingbureau wordt overhandigd. “De voorbijganger kan vervolgens het profiel van de kandidaat opzoeken op mijn website om meer informatie te zien, en zich bij mij aanmelden als er interesse is. Daarna screen ik de berichten om te zien of er matches tussen zitten.”

Gisteren heeft de 36-jarige matchmaker de eerste twee ritten gedaan: een met Stijn (27) en een met Kiki (30). “Er werd ontzettend leuk op gereageerd door de mensen op straat. Voor de kandidaten is het de eerste keer misschien vreemd om iemand op deze manier aan te spreken, maar het went snel en omdat je in een auto zit voelt het redelijk anoniem.”

Gezellige rit

In de auto werd volgens Ilse veel gelachen. “We riepen steeds: ‘Hé, dat is er weer een, daar moeten we naartoe!’ Maar soms bleek iemand helemaal geen match als die zich omdraaide”, vertelt ze. “Alleen maar grappig.”

Het nieuwe concept is volgens Ilse een laagdrempelige manier om potentiële dates te ontmoeten. “Ik merk dat jongeren dat in coronatijd heel erg moeilijk vinden. Alle mensen die ze zien kennen ze al: familie, collega’s en misschien een buurman. Maar waar vind je een nieuwe partner?”

Buiten Brabant

Hoewel haar bedrijf Matchmaker Brabant heet, mogen ook mensen uit andere provincies zich aanmelden voor een autorit. “Ik zit zelf in Breda maar kan gerust ergens naartoe komen. Alleen Groningen en Friesland worden lastig, dat zou hoogstens kunnen als ik daar meerdere aanmeldingen krijg die te combineren zijn.”

Bron: RTL

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen